27.dönem CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'den'den kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron işçi olarak görevlerine devam eden işçilere büyük destek geldi.

Çalıtşıkları kurumlarda kadro verilmeyen taşeron işçiler, kadrolularla aynı işleri yapmalarına rağmen kadro verilmemektedir. Konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmamasının ardından yüz binlerce mağdur sosyal medya hesapları üzerinden hükümete tepki gösterdi. 

Kadro verilmeyen işçiler eşit işe eşit maaş talebini her gün sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarda dile getirmektedir. Seçimden önce verilen sözler arasında yer alan kadro meselesi hem aileleri hem de çalışanları olumsuz yönde etkilemektedir. Hükümetin söz vermesine rağmen kadroya geçirilmeyen mağdular aynı işleri yapmalarına rağmen kadrolulardan daha fazla çalışmaktadır.

Taşeron işçilere verilen sözlerin yıllardır yerine getirilmemesinin ardından CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin taşeron işçilerine ayrım yapılmadan ''amasız fakatsız'' kadro verilmesi gerektiğini söyledi.

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti.

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.