İstanbul Sultangazi'de meydana gelen olay, İsmetpaşa Mahallesi'nde bir inşaatın temel kazısı sırasında saat 19.30 civarında gerçekleşti.

Boykot nedeniyle geliri azalan Starbucks'tan zam kararı Boykot nedeniyle geliri azalan Starbucks'tan zam kararı

İddiaya göre, inşaatın temel kazısını gerçekleştiren kepçe operatörü, yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temel kısmını da kazarak binada kaymaya neden oldu. Bu durum, bitişiğindeki diğer binada da çatlaklara sebep oldu. Binadaki sakinler, durumu fark ederek dışarı çıktı. Belediye ekiplerine bilgi verilmesi üzerine, hasar gören bina ve yanındaki diğer binada bulunan 11 daire tahliye edildi. Çalışmalar sona erene kadar bina ve sokak kullanıma kapatıldı.

Olayın ardından bina sakinleri, kepçe operatörüne tepki gösterdi ve bu esnada sokakta bir arbede yaşandı. Gerginlik ilerleyen dakikalarda devam etti. Bu kez inşaat firması yetkilisi olay yerine gelince, bina sakinleri ona da tepki gösterdi. Firma yetkilisi belediyeye ait araca bindirilse de sokaktaki kalabalık güçlükle sakinleştirilebildi.

Bina sakini Şaban Altan yaşananları şu sözlerle ifade etti: "Müteahhitler kepçe göndermişler. Kepçe hafriyat aldıktan sonra kuyu temel kazmışlar, bizim binanın altına girmişler. 'Girmeyin' dedik, bir şey yapar diye, dinlemediler. Şu an bina ayrılıyor, tıkır tıkır. Şu an yetkililer geldi ama müteahhit yok, ne yapacağız bilmiyorum. Saat 19.30 da oldu, şu an herkesi tahliye ettik. Sağ olsunlar görevli arkadaşlar yardımcı oldular ama önemli olan müteahhidin bir an önce gelip oraya fore kazık mı çakacak, taş atıp beton mu yapacak, onu bekliyoruz. İki binada da kayma var, diğer taraftan daha iyi görünüyor, kıtır kıtır ayrılıyor"  dedi.