Büyük Birlik Partisi Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu vefatının 13. yılında anılıyor.

Helikopter kazasında genç yaşta hayatını kaybeden Muhsin Yazıcıoğlu ölüm yıl dönümünde sevenleri tarafından anılmaya devam ediyor. Dik duruşu ve ilkeleriyle bilinen  Muhin Yazıcıoğlu'nun acısı aradan 13 yıl geçmesine rağmen hala ilk günkü gibi tazeliğini koruyor. Sevilen siyasetçinin ölümünün ardından memleketi Sivas'ta birçok yerde ismi verildi. 

MUHSİN YAZICIOĞLU KİMDİR? ?

Muhsin Yazıcıoğlu, 31 Aralık 1954 tarihinde Sivas’ın Şarkışla ilçesinin Elmalı köyünde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Şarkışla'da tamamlayan Yazıcıoğlu, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdi.

14 yaşında genç ülkücüler hareketibe katılan Yazıcıoğlu, 1972'de Ankara'ya geldikten sonra Ülkü Ocakları Genel Merkezinde görev yapmaya başladı. Yazıcıoğlu, devam eden yıllarda Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve sonrasında da genel başkanlık görevini yürüttü.

Yoluna 1978'de Ülkücü Gençlik Derneğinin Kurucu Genel Başkanı olarak devam eden Muhsin Yazıcıoğlu, 1980'de Genel Başkan Müşaviri olarak MHP'de görev aldı.

MUHSİN YAZICIOĞLU NE ZAMAN ÖLDÜ??

Muhsin Yazıcı'nın ölüm nedeni tam olarak bilinmemektedir. 25 Mart 2009 tarihinde Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter, bilinmeyen bir sebepten dolayı düştü. Olayın ardından aracın enkazı 48 saat sonra bulunmuştur.

Muhsin Yazıcıoğlu dâhil altı kişinin naaşı arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu.

31 Mart 2009 tarihinde Kocatepe Camii'nde düzenlendi. Cenaze törenine basın mensupları dâhil yaklaşık 700.000 kişi katıldı. Vasiyeti üzerine cenazesi, Taceddin Dergâhı'na gömülmeyi vasiyet ettiği için bir bakanlar kurulu kararı çıkarılarak Mehmet Âkif Ersoy müzesi olarak kullanılan dergâhın bahçesine defnedildi.

MUHSİN YAZICIOĞLU SÖZLERİ ?

- Namlusunu millete çeviren tanka selam durmam.

- Benim adım Muhsin Yazıcıoğlu! Bana baskı sökmez! Bizim Allah’tan başka kimseden korkumuz yok.

İmamoğlu'ndan ilk ziyaret İnan Güney'e: Beyoğlu'nda yapacak çok işimiz var İmamoğlu'ndan ilk ziyaret İnan Güney'e: Beyoğlu'nda yapacak çok işimiz var

- Erkek olmak alın yazısı olsa da her kula nasip olmaz.

- Zulüm Azrail olsa da hep Hakk’ı tutacağım. Mukaddes, davalarda ölüm bile güzeldir.

- Bu ülkede dürüst olmak başa beladır ama o bela başımızın tacıdır.

- İki saniye sonrasına garantimiz olmayan bir hayatımız için fırıldak olmaya gerek yok.

- Haksız bir davada zirve olmaktansa, haklı bir davada zerre olmayı tercih ederim.

- Haksız bir dava uğruna sultanlık yapacağıma, gerekirse haklı davada tek başıma yürüyeceğimi söylüyorum.

- Bir elinde Bilgisayar, Bir elinde KUR’AN olsun.

- Ben Avrupa Birliği kapısında zorlanan, aşağılanan Türkiye istemiyorum. Ben kendi medeniyetimle olurum. Ben yeniden Tük-İslam medeniyetinin inşaatını istiyorum.

- Ölüm inançsız insanlar için korkunç bir sondur ama inananlar için ne kadar zevkli bir başlangıçtır!

- Ben Türk’üm, Türk esir olmaz. Ben Türk’üm, Türk devletsiz olmaz. Ben Türk’üm, Türk bayraksız olmaz. Ben Türk’üm, Türk ezansız olmaz. Ben Türk’üm, Türk hürriyetsiz olmaz.

- Bu adama haddi bildirilmelidir. Kedisini bile vermezmiş. Kürt, bizim kardeşimiz, soydaşımız, Candaş’ımız. Kürdün kedisi de, keçisi de, kendisi de Türk milleti için değerlidir. Barzani’den bizim isteğimiz, kedi değildir, PKK elebaşlarıdır.

- Güne güIümserken papatyaIar, DuaIar gibi yükseIir ümitIerim

- Haksız bir dava uğruna sultanlık yapacağıma, gerekirse haklı davada tek başıma yürüyeceğimi söylüyorum.

- Bizim çocukları kitap okumak sıkar. O yüzden fikri tartışmalarda biraz zayıf kalırlar. Ama kavga var dersen, Ayrancı'dan Kızılay'a koşa koşa gelirler!

- Evet adım Muhsin Yazıcıoğlu, bende ve arkadaşlarımda döneklik olmaz. Biz inandığımızı yaptık. İnandığımızı yapmaya devam ediyoruz.