Binlerce erkek, boşandığı eşine süresiz nafakayı ödemekte zorunda kalırken, vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından velayet, ve süresiz nafaka yükümlülüğü konusuna düzenleme getirmemesi, boşanmış çiftler arasında büyük huzursuzluklara sebep oldu. Peki, süresiz nafaka mağdurlarına ortak velayet verilecek mi?

Süresiz nafakanın kaldırılması gündemde... Gülbahar: Kadın hakları  umursamadan çıkarılacak; Hortoğlu: Bir yoksulun sorununu başka bir yoksul  çözemez | Independent Türkçe

Süresiz nafaka, erkeklerin boşandığı eşine, Anayasa''daki kanunlar gereğince, kadınların ekonomik sorunlarının ortadan kalkana kadar ödemek zorunda olduğu ücrettir. Bu destek, boşanma sonucu maddi olarak zarara giren eşin, yaşamını kendi başına idame ettirene kadar, boşandığı eşine boşandığı eşine destek amaçlı yasalarla sabitlenmiştir. Diğer yandan, süresiz nafakayı boşandığı eşine ödemekte zorlanan vatandaşlar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yeni bir düzenleme getirilmemsinin ardından, boşanmış eşleri çıkmaza soktu.

Nafaka nedir? Nafaka davaları nelerdir? Nafaka nasıl artırılıp azaltılır? -  Haberimport.com Son Dakika Haberler

Nafaka uygulaması 1988 yılında yapılan değişiklik ile süresiz hale geldi. 1988'e kadar en fazla 1 yıl süre ile ödeniyordu. Ancak, Medeni kanunda yapılan değişiklik sonrası kanunlar gereği süresiz hale getirildi. Diğer yandan, süresiz nafakanın süre sınırı kaldırılması için bakanlık tarafından çalışma başlatışmıştı. En son 2019 yılında zamanın Adalet Bakanı Abdulhamit Gül gündeme getirmişti, . Eski pakette iki yılın altındaki evliliklerde 5 yıl, 5 yıldan daha kısa süren evliliklere 7-8 yıl, 5 ile 10 yıl arasındaki evliliklere ise 12 yıl nafaka ödenmesi getirileceği bekleniyordu. 

Süresiz nafaka mağdurlarından yasal düzenleme talebi

Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin

NAFAKA ÖDEMENİN ŞARTLARI

  1. Boşanma gerçekleşmiş olmalıdır.
  2. Nafaka isteyen kişinin kusurunun boşanmada daha ağır olmaması gerekir.
  3. Nafaka isteyen kişinin, boşanma sonrasında kendi geçimini sağlayamaması gerekir.
  4. Nafaka isteyen kişinin, boşanma öncesindeki yaşam standardını devam ettirmesi gerekir.

Sürekli nafaka yasası ne zaman değişecek? Süresiz nafaka kaldırıldı mı? |  Politika Haberleri

Süresiz nafaka, erkeklerin Medeni Kanun'da yapılan düzenleme ile, kadınların ekonomik olarak zor durumda kalmamaları için belirlenen ücrettir. Bu  konu iki taraf arasında büyük huzursuzluklara sebep olurken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın halen konuya ilişkin açıklama yapmaması, iki tarafı da çıkmaza soktu.

Süresiz nafaka kalkacak mı, yeni nafaka yasası ne zaman gelecek? Bekir  Bozdağ yeni nafaka yasası için

SÜRESİZ NAFAKA KALDIRILACAK MI?

Vatandaşlar, her gün sosyal medya dan süresiz nafaka kaldırılacak mı? Araştırmaları yapılıyor. Milyonlarca kişiyi ilgilendiren konu hakkında açıklama yapıldı mı?

Süresiz nafaka kalktı mı, son durum nedir? Detaylar belli oldu

Yoksulluk nafakasını düzenleyen Türk Medeni Kanunu’nun 175. maddesinde yer alanlara göre,'' Boşanma yüzünden yoksulluğa düşecek kişi, kusuru daha ağır olmamak koşuluyla geçimi için diğer taraftan malî gücü oranında süresiz olarak nafaka isteyebilir.''söylenerek hata yapmayan tarafın nafaka yükümlülüğü bulunmamaktadır. Milyonlarca vatandaşın ödemek zorunda kaldığı süresiz nafaka konusu hakkında çalışma başlatılmazken, otak velayet konusunda herhangi bir açıklama yapılmadı.