Süresiz nafaka, bir boşanma davası sonucunda mahkeme tarafından belirlenen ve belirli bir süreyle sınırlı olmayan, genellikle ekonomik olarak daha zayıf durumda olan eşe ödenen düzenli bir maddi destektir. Bu tür bir nafaka, çoğu zaman boşanma sonucu elde edilen mal varlığı, gelir ve diğer ekonomik faktörlere dayanarak belirlenir. Süresiz nafaka, diğer türlerden farklı olarak belirli bir bitiş tarihi olmaksızın devam eder.

Süresiz nafaka miktarı ve süresi, mahkemenin inisiyatifindedir ve çeşitli faktörlere dayanabilir. Bu faktörler arasında her eşin mali durumu, evliliğin süresi, çocukların durumu, eşlerin yaşları ve sağlık durumları gibi unsurlar yer alabilir. Süresiz nafaka için henüz meclisten herhangi bir karar çıkmamış olsa da meclisin gündemine zaman zaman düşüyor.

Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi Gürer'den emekliler için Meclis'e kanun teklifi

Her ülkenin hukuk sistemine ve yasalarına göre süresiz nafaka düzenlemeleri farklılık gösterebilir. Süresiz nafakanın belirlenmesinde genellikle çocukların bakımı, boşanma sürecindeki katkılar, eşlerin ekonomik durumu gibi faktörler göz önünde bulundurulur.

Fakat süresiz nafaka mağdurlarının toplumda yaşadıkları baskı, bireysel olarak yeni bir hayata atılamamaları, bir sonsuzluk içerisinde borç yükünü taşımalarının ağırlığını yaşadıklarını belirtirken bu durumun yeni bir düzenlemeyle insani şartlar düzeyinde olmasını talep ediyor. Henüz komisyondan yanıt gelmedi, bekleyiş devam ediyor.