İçişleri bakanlığından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan'ın yedi Yemenli ve bir Suriyeli olmak üzere 81 kişiyi idam ettiği bildirildi.

Sayı, 2021'in tamamında rapor edilen 67 infazı ve 2020'de 27 infazı gölgede bıraktı.

Bakanlık yaptığı açıklamada, suçların militan gruplara katılmaktan "sapkın inançlara" sahip olmaya kadar uzandığını söyledi.

Açıklamada, "Toplam 81 kişi, masum erkek, kadın ve çocukları öldürmek de dahil olmak üzere çeşitli suçlardan hüküm giydi" denildi.


Açıklamada, "Bu kişiler tarafından işlenen suçlar arasında IŞİD (İslam Devleti), El Kaide ve Husiler gibi yabancı terör örgütlerine bağlılık yemini etmek de yer alıyor" denildi.

Bakanlık, infazların nasıl gerçekleştirildiğini söylemedi.

Açıklamada, söz konusu kişiler arasında güvenlik görevlilerine suikast girişiminde bulunmak ve polis karakollarını ve konvoyları hedef almaktan tek bir davada suçlu bulunan 37 Suudi uyruklunun da bulunduğu belirtildi.


Kitlesel infaz, dünya güçlerinin Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline odaklandığı bir zamanda, Suudi Arabistan'ın insan hakları siciline dikkatleri geri getirecek gibi görünüyor.

İnsan hakları grupları, Suudi Arabistan'ı siyasi ve dini ifadelere ilişkin kısıtlayıcı yasaları uygulamakla suçladı ve reşit değilken tutuklanan sanıklar da dahil olmak üzere ölüm cezasını kullanmakla eleştirdi. daha fazla oku

Ölüm cezası karşıtı yardım kuruluşu Reprieve'in müdür yardımcısı Soraya Bauwens yaptığı açıklamada, "Suudi ölüm hücresinde düşünce mahkumları ve çocukken tutuklanan veya şiddet içermeyen suçlarla suçlanan diğerleri var." dedi.

Bu acımasız cezasızlık gösterisinin ardından her biri için endişeleniyoruz” dedi.

Suudi Arabistan, insan hakları ihlalleri suçlamalarını reddediyor ve ulusal güvenliğini yasalarıyla koruduğunu söylüyor.

Devlet SPA haber ajansı, sanıklara avukat tutma hakkının verildiğini ve yargı sürecinde Suudi yasalarına göre tüm haklarının güvence altına alındığını söyledi.

Fransa'daki 1 Mayıs gösterilerinde arbede çıktı! Fransa'daki 1 Mayıs gösterilerinde arbede çıktı!

Devlet basınında çıkan haberlere göre, krallık, militanların Mekke'deki Ulu Cami'yi ele geçirmesinden bir yıl sonra, 1980'de bir günde 63 kişiyi idam etti.

2016'da önde gelen Şii Müslüman din adamı Nimr al-Nimr de dahil olmak üzere toplam 47 kişi bir günde idam edildi.

Bu haber Reuters'dan alınmıştır. Habere ulaşmak için tıklayınız.