15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ/PDY terör örgütü tarafından gerçekleştirilen hain darbe girişiminin ardından  20 Temmuz 2016 tarihinde ilan edilen Olağanüstü Hal sonucunda Bakanlar Kurulu tarafından çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) binlerce kamu görevlisi görevinden ihraç edilmiş ve haklarında soruşturma başlatılmıştı.

İhraç edilen kamu görevlilerin birçoğu hakkında terör örgütüne üye olma, üye olmasalar bile bilerek ve isteyerek yardım etme vb. suçlarından haklarında soruşturma ve/veya kovuşturma başlatılmıştı. Soruşturma ve kovuşturmaların ardından birçok kamu görevlisi hakkında ya takipsizlik kararı verilmiş ya da açılan davalar sonucunda sanıklar beraat etmişti. 

Beraat eden ya da haklarında takipsizlik kararı verilen kamu görevlileri soruşturmaların ardından görevlerine geri dönemedi. 

Beraat eden ya da haklarında takipsizlik kararı verilen kamu görevlileri kanun önünde aklandıklarını ifade ederek eski görevlerine geri dönmeyi istiyor. Yaşadıklarının haksızlık olduğunu belirten KHK'lılar iş bulmakta zorluk çektiklerini, maddi sıkıntı yaşadıklarını belirterek hukuk önünde masum olduklarını ve işe iadelerinin yapılması gerektiğini talep ederek birçok mecradan yetkililere sesleniyordu. 

Saadet Partisi-Gelecek Partisi TBMM Grup Başkanı Selçuk Özdağ, sosyal medya hesabından yeni yıl için iktidara KHK’lılar için çağrıda bulundu.

AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi testlerden geçti AK Parti Sözcüsü Çelik: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi testlerden geçti

“Yeni yılda, hak arayanların hukuk mücadelesinde adalete kavuşabilmesi, en önemli dileğimiz” diyen Özdağ, iktidara “KHK yoluyla mağdur ettiğiniz insanların vebalini daha fazla taşımayın” diye seslendi.

İktidardan yaşanan mağduriyetleri gidermesini isteyen Selçuk Özdağ, şöyle devam etti:

“Hakkında soruşturma açılmamış, soruşturma sonucu takipsizlik ve kovuşturma sonucu beraat kararı verilmiş vatandaşlarımızı derhal işlerine iade edin. Mağduriyetlerini giderin. Unutmayın, devletler adaletle ayakta kalır. “Adaleti öldürdüğünüz gün, devlet de ölür.”