Dışişleri Bakanlığı'na 3 yeni bakan yardımcısı Dışişleri Bakanlığı'na 3 yeni bakan yardımcısı

8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında her yıl kadına yönelik şiddet ve kadın haklarında gerilemeyi protesto niteliğinde etkinlikler düzenleniyor. İstanbul başta olmak üzere ülkenin birçok kentte gece yürüyüşleri yapılıyor.Genel olarak İstanbul'daki kadınların buluşma adresiyse Taksim oluyor.  Ancak eylem yapılması için  valilik ve kaymakamlıktan izin çıkmadı. Yürüyüş öncesi alınan önlemler kapsamında dün itibarıyla emniyet birçok noktayı polis bariyerleri ile çevirdi.

METROLAR TAKSİM'DE DURMAYACAK

Valiliğin aldığı karar doğrultusunda M2 Yenikapı- Hacıosman metro hattının Taksim istasyonu tamamen, Şişhane istasyonunun ise İstiklal Caddesi girişi ve F1 Taksim- Kabataş füniküler hattı saat 13:00 itibarıyla yolcu alımına kapatıldı.

EGM: İZİNSİZ YERLERDE ETKİNLİĞE MÜSAADE EDİLMEYECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle; 18 Şubat 2022 tarihinden günümüze kadar 46 ilimizde 15 bin 574 kişinin katıldığı 174 etkinlik; 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu kapsamında daha önceden ilan edilen yerlerde açık hava toplantısı ve diğer etkinlikler (basın açıklaması, bildiri dağıtma, stant açma, kapalı yer toplantısı, pankart açma ve yürüyüş) şeklinde düzenlenmişti