Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak Erciyes Üniversitesine 144 sözleşmeli personel alınacak

Tarım ve Orman Bakanlığı yetiştirilmek amacıyla yurt dışına personel alımı yapacaktır. Başvurular  29.11.2022-31.03.2023 tarihleri arasında yapılacaktır.Başvuru şartları nedir ? Peki müracaat edeceklerden istenen belgeler nelerdir ?

Başvuru şartları:

1- Kontenjanlarda belirtilen konulara ilişkin meslek dallarında yükseköğrenimi bitirmiş ve bu meslekte adaylık dâhil en az üç yıl çalışmış olmak. 
2- Birim amirinin olumlu görüşünü almış olmak. 
3- Son üç yıl içinde kademe ilerlemesinin durdurulması cezasını almamış olmak. 
4- Erkek adaylar için askerlikle ilişkisi bulunmamak.  
5- Kontenjanın kullanılacağı yılın son günü itibarıyla, 50 yaşını tamamlamamış olmak. 
6- Daha önce yurt içinde aynı konuda veya yurt dışında aynı düzeyde eğitim veya öğrenim görmemiş olmak. 
7- Yabancı Dil Bilgisi Düzeyi Yurtdışına eğitim için gönderileceklerin İngilizce, Fransızca veya Almanca dillerinden, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca eşdeğerliği kabul edilen ve uluslararası geçerliliği bulunan bir sınavdan, Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavından en az yetmiş puana denk bir puana sahip olmaları şarttır. Yurtdışına gönderileceklerin yabancı dil bilgisi düzeyini gösterir başarı belgelerinin, son başvuru tarihinden önceki 2 yıl içinde alınmış olması gerekmektedir. İlgili mevzuat hükümleri uyarınca yabancı dil eşdeğerliliğinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Yönetim Kurulunca belirlenen eşdeğerlik tablosu esas alınmaktadır. 
8- Hastalık sebebiyle eğitim ve öğrenimini gerçekleştiremeyeceği genel hükümler çerçevesinde hastalık raporuyla tespit edilenler hariç, bu Yönetmelik hükümlerine göre geri çağrılmamış olmak. 
9- Yurtdışı öğrenimini bitirdikten sonra yurda dönüşlerinde, yurtdışında kalınan sürenin iki katı kadar mecburi hizmet yapmayı kabul etmek. 

MÜRACAAT EDECEKLERDEN İSTENEN BELGELER  

1-(güncel fotoğraflı, bilgiler 1 sayfayı aşmayacak şekilde bilgisayar ile eksiksiz doldurulup ve birim amirince imzalanarak başvuru esnasında yüklenecektir.) 
2- Yabancı Dil Düzeyini Gösterir Belgesi (e-Devlet üzerinden otomatik olarak gelmeyen sınav sonuçları başvuru esnasında yüklenecektir) Belge son başvuru tarihi itibarıyla 2 yıl içerisinde alınmış olmalı ve doğrulama kodu bulunmalı
3- Yurt dışından mezun olan adaylar için Mezuniyet Belgesi 
4- Onaylı Hizmet Belgesi.
5- Tercih yapılacak konuda alınacak kabul belgesi (acceptance) ve kabul belgesi Türkçe çevirisi