Yıllardır süre gelen taşeron sorunu günümüz Türkiye'sinde halen daha devam ediyor. 

Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak istihdam ettirilen taşeron işçilere yönelik yıllardır verilen sözlerin tutulmaması milletvekillerince tepkilere sebep olurken, konunun çözülmesi için işçiler hükümete çağrıda bulundu.

Taşerona Kadro Açıklaması Son Dakika 2023 Taşeron Yasası - Polatlı Postası

CEMAL ENGİNYURT'DAN TAŞERON TEPKİSİ!

Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Cemal Enginyurt, taşeron işçilerin kadroya geçirilmemesi üzerine tepki gösterdi. Vatandaşların kadro isteklerinin duyulmadığını dile getiren Enginyurt,''Ulaştırma Bakanı, Karayolları işçileri müjde bekliyor olmadı. Tarım Bakanı,Ziraat Mühendisleri,Gıda mühendisleri, Veteriner hekimler kadro istiyor duymadınız. Bu Bütçe zenginlerin bütçesi.'' şeklinde açıklama tyaptı.

TAŞERON İŞÇİLERDEN BÜYÜK TEPKİ!

Konunun çözüme kavuşturulmayıp somut adımlar atılmamasının ardından vatandaşlar tepki göstererek, 

İşçinin siyaseti olmaz, işçinin hakkı alın teri olur. Taşeron işçinin Hakkıda kadrodur. Meclis'e gider vekille konuşuruz. Bu sorun Türkiye’de çözüleceği yer Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Çözüme kavuşana kadar susmak yok.'' şekline açıklama yapıldı.

Taşeronluk Ne Demek? | İDEA Kurumsal Danışmanlık

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor! Özel Halk Otobüsü sahipleri İBB'den ödemelerini alamadıkları gerekçesiyle eylem yapıyor!

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

2018'den bu yana Bakanlık tarafından düzenli olarak kadro sözlerinin tutulacağına dair açıklama yapılmasına rağmen  henüz somut adımlar atılmaması, binlerce taşeron işçiyi süreç içersinde mağdur etti.

Taşeron işçilere müjde beklenen karar yasallaştı haberi. Son Dakika Ankara  haber başlıkları ve gelişmeler - Ağrı Hürses

VEDAT IŞIKHAN TAŞERONA KADRO İÇİN NE DEMİŞTİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, taşerona kadro getirilmesi hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulunmuştu. Kendisine yöneltilen bir soruyu cevaplayan Bakan Işıkhan, taşerona kadro çalışmaları için Meclis'in yeni yasama yılını işaret ederken yeni soru önergesine verilen cevapta çalışmaların devam ettiğini söyemişti. Taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi için çalışmalar başlatılacağını söyleyen Işıkhan şunları kaydetti:

Sosyal Güvenlik Kurumu

"2023-2024 yıllarını kapsayan "Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Anlaşma Protokolü"nde yer alan "696 Sayılı KHK Kapsamı Dışında Bırakılan Kamu Taşeron İşçilerinin Daimi Kadroya Geçirilmesi" maddesi uyarınca 696 sayılı KHK kapsamı dışında bırakılan alt işveren işçilerinin (taşeron) KAmu Kurum ve Kuruluşlarında istihdam edilmesi ile ilgili çalışmalara devam edilmektedir"dedi.

Hükümet 1 milyon demişti; sadece 420 bin taşeron işçi kadroya alındı

TAŞERON İŞÇİLERDEN MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ (MHP)'YE ÇAĞRI!

Kamu kurum ve kuruluşlarında 2023 yılı itibari ile taşeron olarak istihdam ettirilen işçilerden Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'ye çağrı! Taşeron işçilere yönelik verilen sözleri hatırlatan vatandaşlar, Sayın vekilim Avukat Halil Özturk
 taşeron işçilere kadro gelecek dediniz. Sizlerden müjde bekliyoruz, işçi kardeşlerimizi sevindirin taşeron mevzusu MHP olarak çözüme kavuşturun'' şeklinde açıklama yapıldı.