Taşerona kdro düzenlemesi için gözler 2024 belediye seçimlerinden önce yapıalcak açıklamaya çevrildi.

Taşeron işçilere müjde beklenen karar yasallaştı haberi. Son Dakika Ankara  haber başlıkları ve gelişmeler - Ağrı Hürses

Kamu kurum ve kuruluşlarına taşeron olarak çalışan işçiler yeni yılda özlük hakları için bir kez daha seslendi. Günümüz Türkiye'sinin en büyük sorunlarından biri olarak gösterilen taşeron sisteminin kaldırılmasına yönelik partilerin milletvekilleri Meclis'te gündeme getirmeye devam ederken vatandaşlar gözünü 2024 Mart ayında yapıalcak olan belediye seçimlerine çevirdi.

Taşerona Kadro Açıklaması Son Dakika 2023 Taşeron Yasası - Polatlı Postası

TÜRK-İŞ'DEN ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay daha önce Kamu kurum ve kuruluşlarına taşeron olarak çalışan işçilere yönelik yapmış olduğu açıklamada, TÜİK'in resmi rakamı şimdi elimizde. Şu anda bin 893 lira 90 kuruş TÜİK'in resmi açıklaması. Devletin kurumunun açıkladığı bu rakamı bize versinler, biz hemen yarın buna imza atalım.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'dan vergi açıklaması

Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz Özüpak emekliler adına seslendi: Hakkımızı almaya geliyoruz

TÜRK-İŞ olarak bizim resmi talebimiz 2018 yılında net bin 893 lira 90 kuruş. Bu belki süper bir rakam değil ama bizim için makul bir rakam. İşverenlere sağlanan 100 liralık asgari ücret desteğinin örgütlü olan işyerlerinde devam etmesini talep ediyoruz. Bununla birlikte, asgari ücretin vergi kesintisinde etkilenmemesi yönündeki uygulama bu yılda devam ettirilmesini istiyoruz.

Türk- İş Başkanı Ergün Atalay: Talebimiz 18 bin lira idi - Kocaeli Fikir  Gazetesi

Bugün geldiğimiz noktada KİT'lerdeki problemin de büyük bölümünün çözüleceği gözüküyor. Sayın Çalışma Bakanı bununla ilgili sizlere açıklama yapacaktır diye düşünüyorum. KİT'lerde demiryollarında, PTT'de değişik kurumlarda problem vardı. Bunlarla ilgi Başbakanın talimat neticesinde Maliye ile Çalışma bakanlıkları bir çalışma yürütüyor. Bugün Sayın Çalışma Bakanı ile de beraberdik. Bununla ilgili problem olmayacağını söylediler. Ama sonucu görmek için Sayın Bakanın yapacağı açıklamasını bekleyeceğiz.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'dan 'seçim' uyarısı: 'Şiddet diline  fırsat vermeyeceğiz'

Bunların kadroya geçmesiyle ilgili hükümet çalışma yapıyor. Bu çalışanların bu kapsamın dışında olmadığını şu anda ben düşünüyorum. Resmi açıklayan Sayın Bakanın yapması lazım.

Türk-İş Başkanı Atalay: Gelir vergisi tarifesi yeniden düzenlenmeli -  Sosyal Güvenlik Haberleri

Biz sınavın işçilerin kadroya geçirilmesinde engel olduğunu düşünmüyoruz. Bu vasıfları kim karşılıyorsa, kim 12 ay çalışıyorsa bunlar kadroya alınacak. Bununla ilgili tereddüt var ama bu tereddüte gerek yok...Benim aldığım bilgi sene sonu olmadan taşeron düzenlemesi yasalaşacak.

Türk-İş Başkanı'ndan 'vergi' eleştirisi: 'Çok kazanandan çok, az kazanandan  az alınmalı'

Özel güvenliklerin kadroya alınmasında problem görmediğini belirten Atalay şöyle söyledi: "850-900 bin kişinin kadroya alınacağı yerde bu iş 10 gündür KİT'lerdeki 50 bin kişinin gölgesinde kalıyordu. Çözülecek olması sevindirici.'' şeklinde açıklama yaptı. 

TAŞERON İŞÇİLERİNE VERİLMEYEN HAKLAR

1- Çalışma hakkına ve eşitlik ilkesine aykırı bir şekilde çalışıyorlar

2-Kadroları yok

3- Mesleki güvenceleri yok

4-Yıllık izinlerinden yararlanamıyorlar

5- Tayin hakkları yok

6-Eşit işe eşit ücret verilmiyor

GÖZLER BELEDİYE SEÇİMLERİNDEN ÖNCE YAPILACAK AÇIKLAMADA

Kamu kurum ve kuruluşlarına taşeron olarak çalışan işçiler yeni yılda özlük hakları için bir kez daha seslendi. Her seçimden önce düzenli olarak verilen kadro sözünün tutulması gerektiğini dile getiren mağdurlar, Dün ekranlarda bülbül gibi şakıyanlar, ne olduki; TaşeronaHerkes Sessiz. Kamu kurumlarında kapsam dışı kalan,yıllarını Devlete hizmete adamış binlerce taşeron işçiler kadro haklarının verilmesini bekliyoruz.

TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay kimdir, aslen nereli? Ergün Atalay neden  gündem oldu?

 Kamuda taşeron-kadrolu ayırımı tamamen ortadan kaldırmak gerekir. Özlük ve ücret farkı ortadan kaldırılmalıdır. Böylece çalışanlar arasında çalışma barışı sağlanmış ve verim artmış olacaktır'' şeklinde yapılan açıklama ile tepki gösterildi.