Belediye şirketlerine bağlı olarak çalışan taşeron itfaiyeciler belediye seçimlerinden önce kadro verilmesi için seslendi. 

İtfaiye Hizmetleri - Securitas Türkiye

Belediye şirketlerine bağlı olarak istihdam ettirilen ve tehlikeli durumlarda en ön saflarda yer alan erlerin kadro mücadelesi devam ediyor. İtfaiyeciler deprem, yangın, sel, patlama gibi olaylarda en ön saflarda yer bulunuyor.

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

İTFAİYE MÜDÜRLÜĞÜ HİZMETLERİ | Çınarcık Belediyesi

Kadro istekleri dikkate alınmayan vatandaşlar, 657 Sayılı Devlet Memurluğu kadrosuna geçirilmesini ve bu durum toplumsal adaletsizliğe sebep olduğunu belirten vatandaşlar, tehlikeli bölgelerde çalıştıklarından dolayı can güvenlikleri konusunda endişelenmektedir.

Sosyal medya dan yapılan kadro çağrısında şu açıklamalara yer verildi:

''Kadro verildi diye belediye şirketlerine tıkıştırılan taşeron itfaiye erleri kadro bekliyor yıllardır güvencesiz çalışıyoruz belediye şirketleri emeğimizi sömürüyor yıllardır vampir gibi eşit işe eşit ücret hakkımız verilmiyor'' denildi.

Sosyal medya platformlarından yaptıkları çalışmalarda mağduriyetlerini dile getiren vatandaşlar şunları kaydetti:

''Kadro verildi diye belediye şirketlerine tıkıştırılan taşeron itfaiye erleri kadro bekliyor yıllardır güvencesiz çalışıyoruz belediye şirketleri emeğimizi sömürüyor yıllardır vampir gibi eşit işe eşit ücret hakkımız verilmiyor''