Geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanun teklifinin Meclis gündemine ne zaman geleceği konusundaki merak, Meclis'in açılmasının ardından artmıştır. Bu tür düzenlemelerin işçileri ilgilendiren 2. torba yasa içerisinde ele alınması beklenmektedir. Bu düzenlemelerle birlikte taşeron işçilerin kadroya alınması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi hedeflenmektedir.

Taşeron işçilerin kadroya alınması, uzun süredir gündemde olan bir konudur ve çalışanların haklarının korunması açısından önem taşımaktadır. Kadro düzenlemesiyle birlikte taşeron işçiler, daha güvenceli bir istihdam statüsüne kavuşacak ve sosyal haklar açısından daha iyi bir konuma gelecektir.

Bu tür düzenlemelerin Meclis gündemine gelmesi ve yasalaşması sürecinde zaman alabileceği unutulmamalıdır. İlgili yasa tasarısının değerlendirilmesi, tartışılması ve çeşitli kurumlar arasında görüş alışverişinin yapılması gerekmektedir. Dolayısıyla, vatandaşların bu süreci dikkatle takip etmeleri ve güncel gelişmeleri izlemeleri önemlidir.

ESKİ BAKAN BİLGİN'DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Her bir dosyayı çözerek ilerliyoruz. Bu dosyaların birçoğunu çözdük. Önümüzde çözülecek dosyalar var. Mesela taşeron işçiler meselesi var, onu sonuçlandıramadık ama çözeceğiz. Önümüzdeki dönemde de biz varız. Bizim hükümetimiz çözecek. Sosyal devlet politikaları devam edecek Türkiye'de" ifadelerini kullamıştı.

"ÇALIŞMAMIZIN BÜYÜK BİR KISMINI TAMAMLADIK"

Bilgin'in taşerona kadro düzenlemesine ilişkin açıklaması şu şekildeudi

"Taşeron meselesine ilişkin de "Öncelikle bizim hükümetimiz döneminde KİT'lerde yaklaşık 800-900 bine yakın taşeron kadroya geçmiş vaziyetteydi. Oradan kalan 80 bin kişi var, onlarla ilgili çalıştık ama onların dışında da yeni taşeron işletmeler var. Yani esas işe ait olan bütün hizmetlerin kamuda kamunun yapması gerekir. Taşeron geçici bir şey için alınır. Esas işleri kamuda kamu işçilerinin yapması lazım. Bu bakımdan da taşeronun çok münferit alanlarda, esas işte değil geçici işlerde kullanılabilir olduğunu düşünüyorum. Onun dışındakilerin hepsinin taşeron işçiliğine son verecek şekilde düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum."

90 BİN TAŞERONA KADRODA SON DURUM

90 bin taşeron işçi kadroya geçmeyi bekliyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı takviminde ilk sırada yer alan geçici işçi düzenlemesi Meclis'ten geçti. Bu sorunun çözülmesiyle birlikte gözler taşerona kadro düzenelesine çevrildi.

Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, 2. torba yasada taşeron işçilere kadro düzenlemesinin yer alacağını söyledi.

Erdem açıklamasında, "Memurların 3600 ek gösterge artışından SSK ve Bağ-Kur prim eşitlenmesine, evlilik kredisinden taşeron kadrosuna kadar birçok konunun bu ikinci torba yasada yer almasını bekliyoruz" dedi.

Kadroya geçecek taşeron işçilerin şartları belli oldu mu?

Taşeron işçiye kadro şartları merak ediliyor. Taşeron işçiler kadroya alınmak için devlet memurluğuna atanmada gereken şartları taşıyacak.

Gözler Başkan Erdoğan'da! Cumhurbaşkanlığı Kabinesi Pazartesi günü toplanıyor!

Meclis'e Gelecek!

Çalışmaların hız kesmeden sürdürülmesi ve torba yasanın planlanan zamanda yürürlüğe girmesiyle birlikte taşeron işçiler, uzun süredir bekledikleri kadroya kavuşmanın sevincini yaşayacaklar.

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

Bu düzenleme, taşeron işçilerin çalışma koşullarını iyileştirmeyi ve güvence altına almaya yönelik önemli bir adım olacak. Taşeron işçiler, bugüne kadar geçici ve belirsiz çalışma koşullarında çalışıyorlardı. Kadro verilmesiyle birlikte, iş güvencesi sağlanacak ve sosyal haklardan daha kolay bir şekilde yararlanabilecekler.