Geçici işçilerin kadro meselesi halledilmiş durumdayken gözler diğer işçilere çevrildi. Kamuda kadro talep eden taşeron işçilerin yaşadığı mağduriyet giderilecek. 

Taşeron işçilere kadro düzenlemesinde detaylar - Son Dakika Haberleri

Takvim'de yer alan habere göre, Kamu kurum ve kuruluşlarındaki 900 bin taşeronun ardından 100 bin taşeron işçisi daha kadroya geçecek.  Yeni dönemde devletin önemli işçileri eliyle yapılırken, taşeron işçiler geçici işçilerde çalıştırılabilecek. 

Bilgin: Ücretlerin üzerindeki vergi dengesizliğini çözeceğiz - Dünya  Gazetesi

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin, "Toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç var. Onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık. Bir akademi kurulu kurduk. Çalışmayı önümüzdeki dönemde onu hayata geçireceğiz" dedi.

Bilgin, KİTLER'deki taşeron sorununu da çözeceklerini belirtti. "KİT'lerde 80 bin civarında taşeron işçi vardı. şimdi sayıları 100 bin civarında. Bazı kuruluşların yeniden taşeron işçiliğine müracaat etmesi sonucu sayıları arttı. Bu sorunu da çözüceğimizin sözünü verdik. Çalışmalarımızın büyük kısmını tamamladık. Geçici işçiler dosyasını kapattık, bunu da çözeceğiz" dedi. 

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

Çalışma Bakanı Vedat Bilgin tartışmalara son noktayı koydu: Hak kaybı  olmayacak - Takvim

BİLGİN, "ESAS İŞÇİLER TAŞERONDA OLMAYACAK"

Bakan Bilgin, devlette esas işçileri kamu işçilerinin yapması gerektiğini belirterek, "Yeni bir yol yaparken bir taşerona verirsiniz ama işi devraldıktan sonra demiryolu işiçlerinin yapması lazım. Demiryolunun bakımı, onarımı, yenilemesi kalıcı bir iştir. Orada taşeron kullanılmaz. Esas işçileri kamuda kamu işçilerinin yapması gerekiyor. Taşeron esas işte değil, münferit alanlarda, geçici işçilerde kullanılmalı. Onun dışındakilerin hepsinin ben bu taşeron işçiliğine son verecek şekilde düzenlenmesi gerekiyor. " diye konuştu. 

7000 BİN İŞÇİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Kamu işçilerine yönelik toplu iş sözleşmesi çerveve protokolü çalışması da sürüyor. 

Bakan Bilgin, 700 bin kamu işçisini ilgilendiren toplu sözleşme görüşmelerinde de çalışanlarını sevindirecek bir adım atılacağını duyurdu. 

Taşeron İşçi Kime Denir? Taşeron İşçiler Hangi Alanlarda Çalışır?

Kamu işçileriyle toplu iş sözleşmesi 14 Mayıs'ta yapıalcak seçimlerden önce imzalanması bekleniyor. 

Taşeron işçilik, geçici işçilikte çözüm bekleyen sorun alanları da çözülecek. Geçici işçilikte 1 yıl 10 ay çalıştırılıp 2 ay boşa kalan geçici statüde yaklaşık 60 bin çalışan bulunuyor. Bu işçilerin yaklaşık 31 bini Milli Eğitim Bakanlığı'nda çalışıyor. Yeni düzenlemeyle bu kapsamda yer alanlar 12 ay kadrolu olarak çalışacak. 

TYP'LİLERE KADRO NE ZAMAN VERİLECEK?

İşkur aracılığıyla yapılan geçici işçi alımları TYP olarak adlandırılmaktadır. Bir kişi en fazla 9 ay çalışır ve iş bitiminde işsiz kalır. İşten çıkarılınca da 1 senesini tamamlayamadığı için herhangi bir kıdem tazminatı ya da başka bir haktan faydalanamaz. Bu nedenle büyük bir mağduriyet yaşayan TYP işçileri kadroya alınmayı talep ediyor. 

İŞKUR TYP okullara hizmetli alımı 2021 başvuruları başladı mı, başvuru  nasıl ve nereden yapılır? İŞKUR TYP işçi alımı başvuru ekranı! - Son Dakika  Spor Haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, TYP işçilerinin kadroya geçmesi konusunda olumlu bir açıklama yapmadı.  Ancak seçime kısa bir süre kala kadroya geçmek isteyen TYP işçileri Twitter üzerinden etkinlikler düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor. 

UZMAN ÇAVUŞA KADRO VAR MI, VERİLECEK Mİ?

Son dakika haberleri... Şu anda hali hazırda Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanuna göre, memur kadrolarına atamaların 4 yıl süre içerisinde başka kamu kurum ve kuruluşların nakli yapılamayacaktır. Sözleşmeli personellere kadro verilmesinin ardından gözler Uzman çavuşlara kadro haberine çevrilmiş durumda.

İçişleri Bakanlığınca Diyarbakır'da Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ali Şirin  Operasyonu başlatıldı

MHP tarafından da öneri olarak sunulan taslakta, 200 bini bulan Uzman çavuşların tümünü kapsayacak bir çalışma yapılması istendi. Düzenleme henüz taslak halinde olduğundan dolayı ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınacak burada yapılacak görüşmelerin ardından düzenleme meclisten geçerse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak.

ÜCRETLİ ÖĞRETMEN SON DAKİKA GELİŞMELERİ 

"Ücretli Öğretmenlik Eğitimde Eşitsizlik Oluşturuyor" - Sivil Sayfalar

Ücretli öğretmenler kadroya geçmek istiyor.  Ancak ücretli öğretmenlere kadro konusunda henüz ne bir kanun teklifi, ne bir önerge var. Meclis 6 Nisan 2023 tarihinde seçim tatiline giriyor. 6 Nisan'dan sonra herhangi bir kanun teklifi gelmeyeceği öne sürülüyor.