Meclisin açılmasına kısa bir süre kala milyonlarca kadro bekleyen vatandaşlar, geçici işçilere kadro düzenlemesinin ne zaman Resmi Gazete'de yayımlanacağını ve taşeron işçilerin meclis gündeminde ne zaman yer alacağını merakla takip ediyor. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in yaptığı açıklamalar havada mı kalacak? Peki tatil bittikten sonra meclisin gündeminde hangi düzenlemeler yer alacak? İşte detaylar...

Taşeron, TYP ve Belediye şirket işçilerine müjde!

Meclisin açılmasını dört gözle bekleyen taşeron, TYP, belediye şirket işçileri yürülüğe girecek olan yeni düzenlemeleri yakından takip ediyor. Meclisin açılması ile taşeron işçilerin kadroya alınması ve çalışma şartlarının iyileştirilmesiyle ilgili düzenlemelerin 2. torba yasa içerisinde ele alınması bekleniyor.

Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür! Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür!

Takvim'in haberine göre; Takvim Gazetesi Ekonomi Müdürü Faruk Erdem, 2. torba yasada taşeron işçilere kadro düzenlemesinin yer alacağını söyledi. Faruk Erdem açıklamasında, "Memurların 3600 ek gösterge artışından SSK ve Bağ-Kur prim eşitlenmesine, evlilik kredisinden taşeron kadrosuna kadar birçok konunun bu ikinci torba yasada yer almasını bekliyoruz" dedi.

"ÇALIŞMAMIZIN BÜYÜK BİR KISMINI TAMAMLADIK"

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron meselesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:

"Öncelikle bizim hükümetimiz döneminde KİT'lerde yaklaşık 800-900 bine yakın taşeron kadroya geçmiş vaziyetteydi. Oradan kalan 80 bin kişi var, onlarla ilgili çalıştık ama onların dışında da yeni taşeron işletmeler var. Yani esas işe ait olan bütün hizmetlerin kamuda kamunun yapması gerekir. Taşeron geçici bir şey için alınır. Esas işleri kamuda kamu işçilerinin yapması lazım. Bu bakımdan da taşeronun çok münferit alanlarda, esas işte değil geçici işlerde kullanılabilir olduğunu düşünüyorum. Onun dışındakilerin hepsinin taşeron işçiliğine son verecek şekilde düzenlenmesi gerektiğine inanıyorum."