Belediye şirket işçileri ve kamuda çalışan taşeron işçiler, bütün işçilerin sesi olmak amacıyla İzmir'de toplanacaklarını duyurdular. 

Basın açıklamasının duyurusu şu şekilde yapıldı:

Basına ve Kamuoyuna

18 Şubat Pazar günü İzmir'de belediye şirket işçileri, kamu taşeron işçileri, ASM Grup elemanları ve tüm güvencesiz koşullarda altında çalışan bütün işçiler olarak sesimizi bir kez daha duyurmak için alanlardayız. 

Biz işçiler, kimseye muhtaç kalmadan, kendi güçlerimiz, kendi olanaklarımız ile ortaya çıkıp hak savunuculuğu yapıyoruz,  irade koyuyoruz, inisiyatif aliyorıyoruz ve "biz buradayız" diyoruz. Mali ve sosyal haklarımız için meydana çıkıyoruz ve bunun tüm işçi sınıfının yararına olacağını düşünüyoruz. 

Basın açıklamamızda ortaya çıkan iradenin bütün işçileri kapsaması, giderek büyümesi, güçlenmesi emekçiler için hayati bir öneme sahiptir. 

Biz, sadece belediye şirket işçiler ve kamu taşeron işçileri için değil,  bütün işçiler için, hak, eşitlik ve özgürlük istiyoruz.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

Bütün işçi arkadaşlarımızın, takipçilerimizin, emek dostlarının, Türkiye'nin 2. Yüzyılı'nda emeğin haklarını yüceltmeye çalışan herkesin, her iş kolundan işçilerin, sendikalı sendikasız emekçilerin, farklı partileri desteklemiş yurttaşlarımızın gözü kulağı İzmir'de olmalı. Emekleri ve duaları bizimle olmalı.

Kim ne yapabiliyorsa, kim nasıl destek verebiliyorsa elindeki avucundaki her imkanı bu mücadelenin başarısı için harcamalı. Bu uğurda yapılan en ufak bir katkı bile  olağanüstü derecede önemli. 

Bizim vaadimiz ihale vermek, birilerini zengin yapmak değil, bizim vaadimiz işçi sınıfı için her yerde işçi kürsüleri kurmak ve emeğin kurtuluşu için mücadele etmektir. Toplumun refah ve özgürlüğünü yükseltmektir. 

18 Şubat Pazar günü saat 15.00'da İZMİR Cumhuriyet Meydanı'ndayız. Bütün işçi arkadaşlarımızı ve  emek dostlarını işçinin kürsüsünü güçlendirmeye davet ediyoruz. 

Yaşasın İşçilerin Birliği

WhatsApp Image 2024-02-12 at 15.12.28