Taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusu belediye seçimlerinden önce torba yasa düzenlemesinin çıkmasıyla beraber vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz aylarda 90 bin taşeron işçinin kadroya geçmesini öngören düzenlemede çalışmaların başlanacağına dair gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi. 

90 bin taşerona kadro geliyor! Belediyelerde çalışan emekçilere müjde! Yasa  Meclis'te...

''ÇALIŞMANIN BÜYÜK KISMINI TAMAMLADIK''

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçilere kadro düzenlemesi için yaptığı açıklamada, "Kamudaki taşeronları planladık. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu." ifadelerini kullanmıştı. 

Taşerona kadro verilecek mi? 90 bin taşeron işçi kimleri kapsıyor? Yüzde  70'e takılan taşeron son

TÜRK-İŞ'TEN TAŞERONA KADRO AÇIKLAMASI

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay geçtiğimiz günlerde taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine yönelik yaptığı açıklamada, "Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi" açıklamasında bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." demişti. 

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan'dan 1 Mayıs açıklaması: Taleplerimizi güçlü bir şekilde dile getireceğiz

Taşeron işçiye kadro KHK ile verilecek - Son Dakika Ekonomi Haberleri | NTV  Haber

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO ÇIKACAK MI?

Yaklaşık 90 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesini içeren çalışmaların başlaması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından vatandaşlar için yeni bir düzenleme başlatılması bekleniyor. Gözler Bakan Işıkhan'a çevrildi. 

Taşerona kadro son durum: 90 bin taşerona kadro çıktı mı, şartları neler ve kimleri  kapsıyor? - Gündem Haberleri

TAŞERONA KADRO KİMLERİ KAPSIYOR?

Sendikalı ve kadrolu işçilerden farklı olarak, alt işveren tarafından mesleki güvencesiz çalıştırılan ve genellikle çok daha ağır işleri yapmak zorunda kalan taşeron işçiler, genellikle kısa süreli sözleşmeli, asgari ücretli ve mesleki güvencesiz olarak istihdam ettirilen işçileri kapsıyor.