İşçi Haberleri

Taşerona kadro kimleri kapsıyor? Taşerona kadroda son durum

Taşerona kadro konusu belediye seçimlerinden önce on binlerce vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Yeni torba yasasının içinde olması beklenen taşerona kadro düzenlemesi ne zaman çıkacak? Taşerona kadroda son durum

Abone Ol

Taşeron işçilerin kadroya geçmesi konusu belediye seçimlerinden önce torba yasa düzenlemesinin çıkmasıyla beraber vatandaşlar tarafından araştırılmaya başlandı. Geçtiğimiz aylarda 90 bin taşeron işçinin kadroya geçmesini öngören düzenlemede çalışmaların başlanacağına dair gözler Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na çevrildi. 

''ÇALIŞMANIN BÜYÜK KISMINI TAMAMLADIK''

Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşeron işçilere kadro düzenlemesi için yaptığı açıklamada, "Kamudaki taşeronları planladık. Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını tamamladık. Seçimden sonraya kalır diye düşünüyorum, çözeceğimiz konulardan birisi bu." ifadelerini kullanmıştı. 

TÜRK-İŞ'TEN TAŞERONA KADRO AÇIKLAMASI

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay geçtiğimiz günlerde taşeron işçilerin kadroya geçirilmesine yönelik yaptığı açıklamada, "Seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi" açıklamasında bulunan TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." demişti. 

TAŞERON İŞÇİLERE KADRO ÇIKACAK MI?

Yaklaşık 90 bin taşeron işçinin kadroya geçirilmesini içeren çalışmaların başlaması bekleniyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından vatandaşlar için yeni bir düzenleme başlatılması bekleniyor. Gözler Bakan Işıkhan'a çevrildi. 

TAŞERONA KADRO KİMLERİ KAPSIYOR?

Sendikalı ve kadrolu işçilerden farklı olarak, alt işveren tarafından mesleki güvencesiz çalıştırılan ve genellikle çok daha ağır işleri yapmak zorunda kalan taşeron işçiler, genellikle kısa süreli sözleşmeli, asgari ücretli ve mesleki güvencesiz olarak istihdam ettirilen işçileri kapsıyor.