Taşerona kadro ile ilgili son dakika haberleri yakından takip ediliyor. Yüz binlerce işçiye kadro verilmesi, istihdam ve sosyal güvence açısından merakla bekleniyor. Kadro sayesinde taşeron olarak çalışan işçiler, kamuda sürekli işçi olarak istihdam edilecek ve bu sayede hem iş güvencesi hem de sosyal güvenceye kavuşacaklardır. Geçtiğimiz aylarda geçici işçilere kadro düzenlemesini içeren kanunun Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından merak edilen "Taşerona kadro ne zaman verilecek? 90 bin taşeron işçiye kadro kimleri kapsıyor? TYP işçileri kadroya alınacak mı? KİT taşeron işçilerine kadroda son durum ne? Belediye şirket işçileri kadroya alınacak mı?" sorularının yanıtlarını sizler için derledik.

Taşeronluk Ne Demek? | İDEA Kurumsal Danışmanlık

Belediye şirket, taşeron, KİT ve TYP işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar.

Kadro bekleyen belediye şirket, taşeron, KİT ve TYP işçileri  bir an önce bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. X'te (Twitter) etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor. Başta Cumhurbaşkanlığı ve CİMER olmak üzere, ilgili makamlara yazdıkları dilekçe ve mektuplarla yaşadıkları sorunları anlatan taşeron işçiler kadro hakkı için mücadele etmeye devam ediyor. 

Taşerona kadro ne zaman çıkacak, şartları neler? 90 bin Taşerona kadro  çıktı mı, kimleri kapsıyor? - Türkiye Haberleri - TV100

Seçim öncesi eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, taşerona kadro sorununun çözüme kavuşacağını belirtmişti. Ancak seçimi Cumhur İttifakı'nın kazanması üzerine yeni Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olan Vedat Işıkhan konuya dair bir açıklamada bulunmadı.

1 Ekim'de Meclis'in açılmasıyla heyecanlanan belediye şirket, taşeron, KİT ve TYP işçileri yine gündeme alınmadı. Pes etmeden yetkililere seslenemeye devam eden belediye şirket, taşeron, KİT ve TYP işçileri yerel seçim öncesi Meclis'ten kadro kararı alınmasını bekliyor. 

TAŞERONA KADRO SON DAKİKA GELİŞMELER! Taşerona kadro ne zaman verilecek? 90  bin taşeron işçiye kadro şartları belli oldu mu, Meclis'ten geçti mi? |  Özgün Haberler

Kadro bekleyen taşeron işçiler...

  • Şehir hastanelerinde çalışan taşeronlar,
  • Hastane bilgi işlem personelleri,
  • Taşeron belediye şirket işçileri,
  • ASM Grup Elemanları,
  • VAKIFBANK güvenlikleri,
  • Kamu çağrı merkezi çalışanları,
  • Kiralık araç şoförleri,
  • Şeker fabrikaları taşeron işçileri,
  • PTT taşeron işçileri,
  • Taşeron itfaiyeciler
  • TİGEM taşeron işçileri
  • Kamu sosyal tesis çalışanları
  • Türk Telekom taşeron firma çalışanları
  • Zabıtalar
  • PIKTES taşeron işçileri
  • Karayolları Müşavir gibi pek çok alanda görev alan taşeron bir an önce kadroya geçmeyi talep ediyor.

Seçim öncesinde taşerona kadro vaadi verilmesine rağmen, bu vaadin henüz gerçeğe dönüşmemesi, işçiler arasında hayal kırıklığı oluşturuyor. İşçiler, uzun süredir bekledikleri adil çalışma koşullarına ve sosyal güvenceli iş haklarına yeni yılda kavuşup kavuşmayacaklarını merakla bekliyor.

Taşerona kadro yeni yılda çözülecek mi? Haberin detaylarını okumak için tıklayınız.

TYP işçileri kadroya alınacak mı? İşte son gelişmeler... - İşçi Haber

2023 İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) işçilerine kadro ve süreklilik müjdesi gelecek mi?

Toplum Yararına Programlar kapsamında İŞKUR aracılığı ile okul gibi yerlerde temizlik personeli olarak çalışan vatandaşlar TYP'ye kadro çıkacak mı merak ediyor. Peki, 2023 İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) işçilerine kadro ve süreklilik müjdesi gelecek mi?

İŞKUR TYP başvurularının başlamasının ardından uzun süredir süreklilik ve kadro gelmesini bekleyen Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında çalışan işçiler TYP işçilerine kadro ve süreklilik konusunda bir adım atılıp atılmayacağını araştırmaya başladı. Geçici çalışma süresi binlerce İŞKUR TYP işçisini mağdur ederken 2023 İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) işçilerine kadro ve süreklilik müjdesi gelecek mi?

2023 İŞKUR Toplum Yararına Program (TYP) işçileri kadroya alınacak mı? -  İşçi Haber

İŞKUR TYP işçilerinin kadroya alınmaması ve sadece belirli bir süre boyunca çalışması işsizliğin artmasına neden olurken işçilerin maddi ve manevi olarak zor durumda kalmalarına yol açıyor. Düzenli bir iş hayatı ve gelir isteyen TYP işçileri kadro ve süreklilik düzenlemesi yapılmasını ve bu mağduriyetlerin bitirilmesini bekliyor.

2023 İŞKUR Toplum Yararına Programı (TYP) işçilerine kadro ve süreklilik müjdesi gelecek mi? Haberin detayları için tıklayınız.

KİT Taşeron İşçileri Beklediği Haber Geldi! Kadro Beklentisi Sonuçlandı

KİT taşeron işçileri ne zaman kadroya alınacak?

Kamu İktisadi Teşebbüsleri bir diğer ismiyle KİT'lerde çalışan taşeron işçiler defalarca kez kadro istediklerini belirterek sosyal medyada etkinlik düzenliyorlar. İşçiler kadroya geçmek istediklerini her geçen gün daha yüksek sesle haykırsalar da yetkililerden konuya ilişkin ses çıkmıyor. 

KİT taşeron işçileri yıllardır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini beklerken artan ekonomik krizle birlikte zorlaşan yaşam koşullarından kurtulmak için kadroya alınmayı, eşit işe eşit maaş ve eşit hak talep ediyorlar. 

Karayolları kadro 2023 | Karayolları (KİT) taşeron işçi kadro ne zaman  verilecek? - Timeturk

Yıllardır verilen kadro sözünün tutulmasını bekleyen KİT işçileri, işlerinde taşeron ve kadrolu ayrımı olmamasını isterken birçok farklı alanda kadro bekleyen meslektaşlarıyla birlikte ayrımsız, fakatsız bir şekilde kadroya alınmayı talep ediyor. 

KİT taşeron işçileri ne zaman kadroya alınacak? Haberin detayları için tıklayınız.

Belediye şirket işçileri kadroya alınacak mı?

Uzun zamandır yetkililerin verdiği kadro sözlerinin yerine getirilmesini bekleyen belediye şirket işçilerinin kadroya geçirilmesi konuşulurken yetkililerin etkili bir adım atmaması mağduriyet yaşayan belediye şirket işçilerinin tepkisini çekmeye devam ediyor.

Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin

Zorlaşan yaşam koşullarından dolayı maddi ve manevi sıkıntı yaşayan belediye şirket işçileri, aynı işi yaptığı kadrolu kişilerle eşit haklara sahip olmak istiyor. Kadrolu çalışanlarla aynı işi yaptıklarını belirten belediye şirket işçileri yaşadıklarının adaletsizlik olduğunu belirterek norm kadroya geçmeyi talep ediyor. 

Taşerona kadro son dakika: 90 bin KİT taşeron işçi ve belediye şirket  işçilerine kadro ne zaman

Günümüzde belediye şirket işçilerinin kadrosuz olmasının büyük haksızlık olduğunu belirten işçiler yaşadıkları mağduriyeti yetkililerin görmemesine de tepki gösteriyor. Sık sık sosyal medya uygulamalarında etkinlik düzenleyen belediye şirket işçileri X'te (Twitter) de sık sık gündem oluyor. Haklarını almak için iş dışında da mesai harcayarak gündeme damga vuran belediye şirket işçileri kadro taleplerinde kararlı. 

Kadro sözlerinin tutulmasını bekleyen belediye şirket işçilerinin mağduriyeti Meclis'e taşınırken konuyla ilgili kanun teklifi verildi.

Belediye şirket işçilerine kadroda son durumu okumak için tıklayınız.