Taşerona kadro ile ilgili gelişme olup olmadığı merak konusu olmaya devam ediyor.  Bilgin, "Önümüzde dosyamız duruyor. Çalışmanın büyük kısmını yaptık" ifadelerini kullanmıştı.

TAŞERONA KADRO NE ZAMAN ÇIKACAK?

Taşerona kadro hakkında bir programda konuşan Bakan Bilgin açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Taşeron işçiliği konusunda çalıştık. Her bir konuyu, bir dosya çalışmasıyla çalıştık. Bütün dosyaları kapata kapata gittik. Dosyalarımızdan biri de taşeron işçiliği idi" ifadelerini kullandı.

Bakan Bilgin sözlerine şöyle devam etti:

"Deprem nedeniyle çalışmalara ara verildiğini anımsatan Bildin "En son oturuma geçici işçileri yetiştirdik. Taşeron işçilere söz verdim. Önümüzde duruyor, bunu Meclis'i açar açmaz gerçekleştireceğiz."

TAŞERONA KADRODA SON DURUM 

Belediye şirketlerinde çalışan işçiler ile TYP ve ücretli öğretmen konusunda ise henüz açıklamada bulunulmadı.

Konuya ilişkin detaylar netleştiğinde haberimizde yer vereceğiz. 

Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür! Tekirdağ Staj ve Çıraklık Mağdurlarından Özgür Özel'e teşekkür!

MAĞDURLAR ÖRGÜTLENMEYE DEVAM EDİYOR

Taşeron işçileri, Kamu Merkezi çalışanları, KİT, PTT, Karayolları çalışanları, yemekhane çalışanları, Belediye şirket çalışanları, Telekom çalışanları uzun süredir kadro bekliyordu. Seçimden önce muhalefet sorunlarını çözecekleri yönünde vaat verse de iktidardan ses seda çıkmadı. Öte yandan 2023 Cumhurbaşkanı seçimlerinin ikinci tura kaldı. Adeta nefesler tutuldu. Kim kazanacak? Tüm bu soruların cevaplarını ilerleyen süreçlerde göreceğiz. 

Resim