100 bin taşerona kadro düzenlemesş için gelecek yeni açıklamalar büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Son olarak gerçekleşen Kabine toplantısının gündeminde yer alan taşerona kadro düzenlemesi için atılacak adımlar merakla bekleniyor. Peki, taşerona kadro verilecek mi, son durum ne? İşte detaylar... 

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Özgür Özel ile bir araya geldi Staj ve çıraklık sigortası mağdurları Özgür Özel ile bir araya geldi

Seçimlerden önce 2023 nisan ayında eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin taşerona kadro düzenlemesi hakkında değerlendirmelerde bulunmuştu. Bilgin yaptığı açıklamada şunları söylemişti;

"Mazeret ve tayin gibi sorunlar çözülebilir, onların imkanları var. TAŞERON işçiliği konusunda çalıştık. Her bir konuyu bir dosya çalışmasıyla çalıştık. Bütün dosyaları kapata kapata gittik. Dosyalarımızdan biri de taşeron işçiliğiydi. Deprem oldu, çalışmalara ara verdik. En son oturuma geçici işçileri yetiştirdik. Taşeron işçilere söz verdim. Önümüzde duruyor, bunu Meclis'i açar açmaz gerçekleştireceğiz. Seçime endeksleyerek konuşmuyorum. Seçimi zaten biz kazanacağız. Ben olurum veya bir başka arkadaşım olur."

Çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç olduğunu belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "Toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi bütün çalışma hayatının yasal mevzuatında köklü bir reforma ihtiyaç var. Onunla ilgili de bütün hazırlıkları yaptık. Bir akademi kurulu kurduk. Çalışmayı önümüzdeki dönemde hayata geçireceğiz" ifadesini kullanmıştı.

GÜNDEM TAŞERON İŞÇİLERİN KADROYA GEÇMESİ!

Başkan Erdün Atalay, "seçimden evvel 700 bin işçinin kamu sözleşmesinin bitmesini istiyoruz. Gündem, geçici işçi, kamu sözleşmesi ve taşeron işçilerin kadroya geçmesi" diye konuştu.

'TALEPLERİMİZİN TAMAMINA YAKINI HALLOLDU!'

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, taşerona kadroyu tekrar gündeme taşıdı.Kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro sorunun devam ettiğini belirten Atalay, "Çalışma hayatıyla ilgili taleplerimizin tamamına yakını halloldu. KİT'lerdeki taşeronlar ile kamuda kapsam dışında kalan taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor." dedi.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİNE FATİH ERBAKAN'DAN KADRO SÖZÜ

Taşeron ve belediye şirketi şçilerine kadro için açıklama yapan, bunun takipçisi olacaklarını söyleyen Erbakan, "Kadro bekleyen #Taşeron işçilerin ve Türkiye geneli yaklaşık 600 bin belediye şirket işçisinin kadroya geçmesi hususunda gerekli adımların takipçisi olduk, olmaya devam edeceğiz. Taşeronların ve belediye şirket işçilerimizin kıymetli ailelerinin sevincine en kısa sürede ortak olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

2023'TE UZMAN ÇAVUŞLARA KADRO ÇIKACAK MI?

Özlük haklarında iyileştirme, mesleki güvence ve kadro bekleyen uzman çavuşlar uzun süredir kadro haberi beklşyor. Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, uzman çavuşlara kadroda son gelişmeleriyle ilişkin “Önümüzdeki dönemde bu konudaki çalışma Meclis’te ele alınacaktır.” dedi.