Dokuz günlük bayram tatilinin yoğunluğu devam ederken, geriye kalan ayrıntılar yürekleri sızlattı. Anadolu Otoyolu’nun Bolu geçişinde Cuma günü akşam saatlerinden bu yana devam eden trafik yoğunluğu biraz da olsa rahatlamaya başladı. Özellikle dinlenme tesisleri ve otoyol bağlantı noktalarında yaşanan yığılmalar nedeniyle zaman zaman ilerlemekte güçlük çeken vatandaşlar, yol kenarlarında durup dinlenerek yemekler yedi.

Bayram trafiğinin yoğunluğu yollarda azalırken, yollarına devam eden vatandaşların yol kenarlarında ve dinlenme tesislerinin önlerine bıraktıkları çöpler hayret ettirdi. Çünkü otoyolun emniyet şeridinde metrelerce görülen çöpler çevre kirliliğini oluştururken, insan sağlığını da tehlikeye düşürüyor.

Sağlığı tehdit ediyor! Binlerce litre sahte zeytinyağı ele geçirildi Sağlığı tehdit ediyor! Binlerce litre sahte zeytinyağı ele geçirildi

Kurban Bayramı nedeniyle İstanbul’dan Tokat’a yola çıkan Bilgin Uyar, AA muhabirine konuştu. AA muhabirine yaptığı açıklamada, otoyolun Köroğlu rampalarında bulunan dinlenme tesislerinde mola vererek ailesiyle yemek yediklerini söyledi.

Dinlenme tesisine geldiklerinde karşılaştıkları görüntüler üzerine şaşkınlık yaşadıklarını aktaran Uyar, ‘’Burada çöp bırakmak saygısızlık. Herkes yediğini içtiğini toplasa, poşetleyip bıraksa çok iyi olur. Görevliler de bunları daha rahat toplar. Ama şimdi her yerde çöp var. Kötü bir görüntü. Bu durum duyarsızlık.’’ dedi.

Bayram tatilinde memleketlerine gitmek isteyen vatandaşlara aralıksız hizmet verdiklerini ifade eden Anadolu Otoyolu’nun Köroğlu rampasında bulunan bir dinlenme tesisinin yöneticisi olan Hidayet Atalay, ‘’Ancak bayram yoğunluğu sebebiyle gelen misafirlerimizin bıraktığı bu pislikler, çöpler bizleri son derece üzüyor ve yoruyor. Çöp toplamak için çalışan 10 personelimiz var. Ancak yetişemiyoruz. Tesisimizden alışveriş yapmayan vatandaşlarımız da bölgede ihtiyaçlarını giderebiliyorlar. Ancak gelip bıraktıkları çöpten dolayı biz son derece mağdur oluyoruz.’’ diye konuştu.