TBMM Başkanı Mustafa Şentop, CHP'nin talebi üzerine, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarıyla ilgili genel görüşme açılması amacıyla TBMM Genel Kurulu'nu 1 Ağustos Pazartesi günü olağanüstü toplantıya çağırdı.

Sağlık çalışanlarının maruz kaldığı şiddet olayları günden güne artıyor. Yurt dışına çalışmaya giden doktorlar, istifa edenler her geçen gün vaziyetin daha da kötüye gittiğini gösteriyor. Ancak vatandaşlar elbet bir gün muhtaç kalacağı sağlık çalışanlarına şiddet göstermeye ve onları hor görmeye devam ediyor. Neredeyse her gün bir başka sağlık çalışanının yaşadığı şiddet olayı haberlere konu olurken CHP'den gelen adım TBMM'nin sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının görüşülmesi için olağanüstü toplanmasına sebep oldu. 

CHP, dün 120 imzayla TBMM Genel Kurulu'nun olağanüstü toplantıya çağrılması talebinde bulunmuştu.

Alınan bilgiye göre TBMM Başkanı Şentop, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet olaylarının nedenleri ve alınması gereken önlemler konusunda bir genel görüşme açılması amacıyla yapılan olağanüstü toplantı çağrısı üzerine, siyasi parti gruplarına yazı gönderdi. Şentop yazıda, TBMM Genel Kurulu'nu 1 Ağustos Pazartesi günü saat 15.00'te olağanüstü toplantıya çağırdı.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklama ile sağlık çalışanlarına uygulanan şiddetin görüşülmesi için TBMM'yi olağanüstü toplantıya çağıracağını ilan ederek, "Partimizin, 120 vekilin imzasıyla Meclis'i 1 Ağustos günü sağlık çalışanlarının sorunlarını görüşmek üzere olağanüstü toplantıya çağırıyoruz. Dilekçemizi, Meclis Genel Sekreterliği'ne sunduk" demişti.

AK PARTİ TOPLANTIYA KATILMAYACAK  

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, ''CHP çözüm amaçlı mı, siyasi şov amaçlı mı çağrı yaptı. CHP'nin Meclis'i olağanüstü toplantıya çağrısı nezaketsizliktir. Bu çağrı hiçbir partiyle istişare edilmeden yapılmıştır'' diyerek 1 Ağustos'ta yapılacak toplantıya katılmayacaklarını açıkladı. 

Şehitkamil Belediyesi eski Başkanı AK Partili Rıdvan Fadıloğlu, belediyeyi borçsuz devretti Şehitkamil Belediyesi eski Başkanı AK Partili Rıdvan Fadıloğlu, belediyeyi borçsuz devretti

Öte yandan HDP de Meclis Genel Kurulu'na katılmayacağını duyurmuştu.