DJOUGOU (AA) - Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), ramazan kolisi yardımı kapsamında Batı Afrika ülkesi Benin'de 1500 ihtiyaç sahibinin yüzünü güldürdü.

TDV'nin yardımlarını yoğun şekilde sürdürdüğü Benin'de içinde un, yağ, şeker, pirinç ve makarna gibi temel ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu koliler, ülkenin çeşitli bölgelerindeki okulların bahçelerinde ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Yardımlarla mutluluk yaşayan ailelerin çocuklarına da şeker ve Türk bayraklı balonlar hediye edildi.

TDV üyeleri kırsal bölgede de 15 adaklık büyükbaş hayvanın kesimini gerçekleştirerek ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasını sağladı.

TDV Mütevelli Heyeti 2. Başkanı İhsan Açık, AA muhabirine, 82 ülkede ramazan faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti.

Hayırseverlerin yardımlarıyla oluşturulan kolilerin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını anlatan Açık, "Bizlere bu yardımları emaneten verdiler. Biz de bu yardımları emaneten alarak buradaki kardeşlerimize getirdik. Buradaki kardeşlerimiz bu akşam rahat rahat iftar ve sahur yapacaklar." dedi.

Benin'de 1500 aileye ramazan kolisi yardımı yaptıklarını anlatan Açık, şunları kaydetti:

Şanlıurfa'da otluk alanda yangın çıktı! Ormana sıçrama ihtimali var Şanlıurfa'da otluk alanda yangın çıktı! Ormana sıçrama ihtimali var

"Biz sadece burada değil 82 ülkede ramazan başlamadan önce gıda kolilerini dağıtmaya başladık. Allah nasip ederse kardeşlerimizin yardımları arttıkça bu yardımlar bayrama kadar devam edecek. İnşallah bayramlıkları da hediye edeceğiz. Hem biz hem de bu kardeşlerimiz çok sevinecek. İyi ki varsın Türkiye."


Kaynak: aa