Türkiye Etki Araştırmaları Merkezi (TEAM) tarafından yapılan araştırmaya göre; 31 Mart 2019 Yerel Seçimleri sonrası, İstanbul seçmenin yüzde 70'i seçim tekrarı istemiyor.

TEAM Kurucu Ortağı Mehmet Ali Çalışkan ve Ulaş Tol'un araştrma sonuçları ile ilgili yaptığı açıklamada, Haziran 2018 seçimlerinde Cumhur ve Millet ittifakları arasındaki 9 puanlık farkın 31 Mart'ta kapanmış olduğuna dikkat çekerek İstanbul'da AK Parti'den yüzde 11, MHP'den yüzde 20 oranında fire olduğu bildirildi.

"İSTANBUL'DA HİLE OLDUĞUNU DÜŞÜNENLER YÜZDE 35"

Sputnik'in haberine göre, TEAM Kurucu Ortağı Ulaş Tol, "Ankara'da AK Partili seçmenin yüzde 12'sinin, MHP'li seçmenin yüzde 37'sinin Mehmet Özhaseki'ye oy vermediğini söyledi.

Araştırmada, İstanbul'da seçimlerde hile olmuş olabileceğini düşünenlerin yüzde 35'te kaldığı, bu oranın AK Parti'ye oy veren seçmenlerde yüzde 60 seviyesinde olduğu ifade edildi.

"İSTANBUL SEÇMENİ YENİDEN SEÇİM İSTEMİYOR"

TEAM Kurucu Ortağı Mehmet Ali Çalışkan, "İstanbul seçmeni seçim tekrarı istemiyor. Seçim tekrarı istemeyenlerin oranı yüzde 70'lere yaklaşıyor. Ayrıca seçim yenilenirse her iki şehirde de sonucun değişmeyeceği görülüyor. Araştırmamızın sonuçlarına göre İmamoğlu farkı yüzde 1'e çıkarırken, Yavaş koruyor" diye ifade etti. 

Seçmene Ekrem İmamoğlu'nun belediye başkanlığı konusunda düşüncesi de soruldu. İmamoğlu'nun başkanlığının iyi olmayacağını düşünen seçmenlerin oranı yüzde 22'de, hizmetlerin kötüye gideceğini düşünenler ise yüzde 27'de kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 28 Şubat davasından hüküm giyen emekli generallere af

Tol, "Ankara'da ise Mansur Yavaş'ın başkanlığında belediye hizmetlerinin iyiye gideceğine dair kanı, Yavaş'ın aldığı oy oranına yakın" dedi.

"SEÇMEN SONUÇLARDAN GENEL OLARAK MEMNUN"

Araştırma sonuçları ile ilgili genel bir değerlnedirme yapan TEAM Kurucu Ortağı Mehmet Ali Çalışkan, şunları kaydetti: 

"Araştırma seçmenlerin seçim sonuçlarından genel olarak memnun olduğunu gösteriyor. Yani AK Parti'nin birinci parti çıkmasından, Cumhur İttifakı'na desteğin azalarak da olsa sürmesinden ve 3 büyükşehiri CHP'nin kazanmış olmasından memnun olduğu anlaşılıyor. Bu memnuniyet, seçmenin iktidar paylaşımına bir denge getirme isteğinin yansıması olarak değerlendirilebilir."

Editör: TE Bilişim