Tekirdağ'da Kurudere Deresi'ne kimyasal atık döküldüğü iddiası üzerine dereden numune alınarak olay hakkında inceleme başlatıldı.

Durumu fark eden mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri harekete geçerek derede incelemede bulundu. Dereden numune alınarak olay hakkında inceleme başlatıldı. 

"NUMUNELER LABORATUVARA YOLLANDI"

Hıdırellez'de nasıl dilek tutulur? Gül ağacına dilek dileme ne zaman? Hıdırellez'de nasıl dilek tutulur? Gül ağacına dilek dileme ne zaman?

Tekirdağ Çevre ve Şehircilik Müdürü Kaan Sinan Tohumcu, Karamehmet Mahallesi’nde ekiplerin yaptığı incelemede, balık ölümlerinin yaşandığı iddia edilen noktada herhangi bir ölüm gözlenmediğini ifade ederek, "Kurudere Deresi boyunca müdürlüğümüz teknik personellerince numuneler alınmıştır. Ayrıca bölgede yer alan endüstri bölgesinin atık su arıtma tesisinden ve Kurudere’ye yaptığı deşarj noktasından gerekli denetim numuneleri alındı. Numuneler analizleri yapılmak üzere Bakanlığımız Çevre Referans Laboratuvarı'na gönderilmiştir" dedi.
 

Editör: TE Bilişim