İŞÇİ HABER ÖZEL

Hak İş'e bağlı Enerji İşçileri Sendikası, işçilerin daha iyi şartlarda çalıştırılması için birçok yeniliğe imza atmaya devam ediyor. 

Hak-İş'e bağlı Enerji İşçileri Sendikası, Türk-İş'e bağlı TES-İş'e; işçiler için, çalışma hayatının kadro, iş tanımı dışında çalıştırılma ve ücret zamları gibi birçok mağduriyetlere çözüm bulmak için birlik çağrısında bulundu. Fakat, Tes-İş, bu çağrıyı yanıtsız bıraktı.

Enerji İş Sendikası Genel Başkanı Mahmud Altunsoy, bir elin nesi var iki elin sesi var diyerek birçok sendikayla ortak çalışma amacıyla işçilerin yaşadığı sorunlara çözüm bulmak için birçok sendikaya geçen ay bir yazı gönderdi. 

ÇÖZÜME ORTAK OLMA ÇAĞRISI

Hak- İş'e bağlı Enerji İşçileri Sendikasının Tes-İş'e gönderdiği yazıda;

Enerji İş kolunda toplu iş sözleşmesi vasıtasıyla işçi tarafın temsilcisi olma selayetine sahip hasım değil sadce iki rakip sendika olduğumuz kanaatini taşıyoruz. Farklı konfedarasyonların bünyesinde yer alsak da karşılaştığımız yahut üstlendiğimiz işçi tarafın temsilciliği dolayısıyla işçi dostlarımız üzerinden karşılaşılan ortak sorunlarımız mevcuttur. 

Bakan Göktaş duyurdu: 4,2 milyar lira hesaplara yatırıldı Bakan Göktaş duyurdu: 4,2 milyar lira hesaplara yatırıldı

Taşeron çalışma sistemlerine son veren düzenlemelerde kadroya geçilen işçiler için öngörülen ve uygulanacak olan yüzde dört artı dört zamların enflasyon karşısında işçilerimizi negatif pozisyonda bırakması büyük çoğunluğumuzu Enerji İş Kolunun oluşturduğu Kamu İktisadi teşebbüslerinde KİT'lerde kadro düzenlemesinin tam manasıyla çözüme kavuşturulmamış olması ve tüm bu durumlar karşısında  Cumhurbaşkanı'nın eksik ya da yanlış bilgilendirdiği izlenimine 8 Şubat 2019 Sivas mitingine binaen birlikte hareket etmenin süratle sonuç vereceği kanısındayım. ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim