Son günlerde gündemde sıkça yer alan, Türk yolcuların Meksika olmak üzere bir çok ülkeye kabul edilmediği yönündeki tartışmalar sonucunda konuyla ilgili THY açıklamalarda bulundu.

THY yaptığı açıklamada, Venezuela, Meksika, Kolombiya, Küba, Brezilya varışlı uçuşlarda yolcu kabulü için pasaport ve vize zorunluluğunun dışında bazı ek kontrollerin uygulanmakta olduğunu aktararak, belirlenen ek kontroller sonucunda yolcular için ülkeye giriş reddi verileceği için uçuşa kabul sırasında benzer kontrollerin yapılacağını belirtti.

THY, 5 Ülke için giriş şartlarının yer aldığı bilgilendirmeyi internet sitesi üzerinden yayınladı.

VENEZUELLA İÇİN GEREKEN EK KONTROLLER

Venezuella için yayınlanan bilgilendirmede, “Venezuela Karakas Simon Bolivar Havalimanı varışlı uçuşlar için dikkat edilmesi gereken kurallar, Yolcularımız Karakas Simon Bolivar Havalimanı’nı aktarma noktası veya Venezuela’ya giriş amacıyla kullanabilirler. Aktarma noktasında, Karakas Simon Bolivar Havalimanı’nda ülkeye giriş yapmadan aktarma uygulaması mevcut değildir. Ülkeye giriş için gerekli genel şartlar ise, Vize( Seyahat amacına uygun), Otel rezervasyonu (Ödemesi yapılmış ve sayahat sürecini kapsayan, dönüş bileti ve noter onaylı resmi davet yazısı gerekmektedir" ifadeleri yer aldı.

Ormanda bulunan kemik parçaları Korhan Berzeg'e ait çıktı Ormanda bulunan kemik parçaları Korhan Berzeg'e ait çıktı

İLK YURT DIŞI SEYAHATİNDE MEKSİKA'YI TERCİH EDENLER ÜLKEYE KABUL EDİLMEYECEK

Yapılan bilgilendirmede Meksika'ya seyahat etmek isteyenler için birçok önemli nokta var. Bilgilendirmeye göre, yabancı otoritelerce alınan karar doğrultusunda, ülkeye giriş için Meksika Elektronik onay belgesi (aynı belgenin tekrar kullanılmaması şartıyla), otel rezervasyonu ( ödemesi yapılmış ve seyahat sürecini kapsayan), dönüş bileti zorunluluğu bulunuyor. Ayrıca bu şartlara ek olarak, uzun süreli konaklaması olup bagajı olmayan yolcular, ilk kez yurt dışına seyahat eden yolcular ve beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayan yolcuların ülkeye giriş talepleri kabul edilmeyerek, ülkeye girişleri engellenecek.

ÜLKEYE GİRİŞİ DAHA ÖNCE REDDEDİLMİŞ OLANLAR KOLOMBİYA'YA KABUL EDİLMEYECEK

Türkiye üzerinden Kolombiya’ya gitmek isteyen yolcular için ülkeye giriş şartları arasında diğer 4 ülke ile benzer şartlar bulunuyor. Yolculardan, otel rezervasyonu, gidiş ve dönüş yolculukları için aynı PNR’da yer alan dönüş bileti (Bilet tarihinin vize gerektiren ülkeler için vize gereklilik süresinin içinde olması koşuluyla) ve transit uçuş olması halinde transit süresinin 24 saatten az olması bekleniyor.

Ayrıca, ülkeye girişi daha önce reddedilmiş olan, uzun süreli konaklaması olup bagajı olmayan, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayan yolcuların ise ülkeye girişleri kabul edilmeyecek.

Bilgilendirmede, Panama ile ilgili olarak ek bilgilendirmelere de yer verildi. Yayımlanan bilgilendirmeye göre THY uçağıyla Panama’ya gidecek yolcuların, son varış noktası olan Panama üzerinden aktarma yapacak yolcular için geçerli vizeye sahip olması (vize gerektiren ülkeler için ), gidiş dönüş yolculuklar için dönüş bileti, otel rezervasyonu ve transit uçuşlar için aktarma süresinin 12 saati aşmaması şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Ek olarak, uzun süreli konaklaması olup bagajı olmayan, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri bulunmayan ve Panama varışında gümrük polisi mülakatında uygun cevapları veremeyen yolcuların ülkeye girişleri onaylanmayacak.

KÜBA'YA GİDECEKLER BU ŞARTLARA DİKKAT ETMELİ

Küba hakkında yapılan bilgilendirmede, Küba’ya seyahat edecek yolcuların, gidiş-dönüş ve transit yolculuklar için dönüş bileti ile otel rezervasyonlarına dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca Küba’ya gitmek isteyen yolcuların uzun süreli konaklaması olup, bagajı olmaması, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgeleri bulunmaması, ilk kez yurt dışına çıkması ve kalış süresince yeterli olacak nakit veya geçerli kartı olmaması durumunda Küba’ya girişlerine izin verilmeyeceği aktarıldı.

BREZİLYA'YA GELECEKLER GEÇERLİ KREDİ KARTINA SAHİP OLMALI

Son olarak yapılan açıklamada Brezilya hakkında bilgi veren THY, Brezilya’ya seyahat edecek yolcular için gidiş-dönüş ve transit yolcular için dönüş bileti, otel rezervasyonu ve transit uçuşlar için aktarma süresinin 24 saati aşmaması şartı aranacağı bildirildi.

Ayrıca yolculardan, ülkede uzun süre konaklamak isteyenlerin bagajının olmaması, beyan ettiği seyahat amacına uygun belgelerinin bulunmaması, ilk kez yurt dışına seyahat eden ve kalış süresince yeterli olacak nakit veya geçerli kredi kartının olmaması ülkeye girişlerine engel olacak.