Başörtülü hakimi reddeden avukata Bakan Tunç'tan tepki: 28 Şubat zihniyetiyle... Başörtülü hakimi reddeden avukata Bakan Tunç'tan tepki: 28 Şubat zihniyetiyle...

15 Ağustos 1461 tarihinde Fatih Sultan Mehmet'in başarı ile sonuçlanan kuşatmasının ardından Trabzon toprakları Osmanlı İmparatorluğu'na katılmış oldu. Fethin 562. yıl dönümü sebebiyle Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu yıl dönümü mesajı yayınladı.

Fethin 562'nci yılına ermenin onuru ve gururunu yaşamakta olduğunu söyleyen Ustaoğlu, 

"​4000 yıllık tarihiyle kadim kentlerden biri olmanın yanı sıra kültürel ve sanatsal anlamda üzerinde taşıdığı medeniyetlerin birikimini günümüze kadar yaşatması bakımından da bölgesinde merkez olma konumunu sürdüren şehrimizin bölgenin ekonomik, kültürel ve sanatsal ihtiyaçlarının karşılanmasında üstlendiği rol, her türlü takdirin üzerindedir. Bugün, biz de bu zenginliği daha da artırarak gelecek nesillere taşımak istiyoruz." dedi.
 
​"Bu bağlamda Fatih’in Osmanlı topraklarına katmakla Yenicuma Mahallesi’nde sevinç ve gururu bir arada yaşadığı, Yavuz’un Kavak Meydanı’nda ok talimleri yaptığı, Kanuni’nin arkadaşlarıyla Ortahisar’da oynadığı, Mustafa Kemal Atatürk’ün Trabzon ve Trabzonlular için tarihe altın harflerle kaydettiği “Trabzon Nutku” nu söylediği; her yönüyle bölgesinde merkez olan şehrimiz, geleceğe sağlam adımlarla ilerlemektedir.
 
Bu vesile ile Trabzon’u 1461 yılında “Biz Toprakları Değil, Gönülleri Fethetmeye Gidiyoruz.” diyerek fetheden ve bizlere emanet eden Şanlı Komutan Fatih Sultan Mehmet Han başta olmak üzere tüm kahraman ordusunu rahmet, hürmet ve dua ile yâd ediyor, kâdim şehrimiz Trabzon’un Fethi’nin 562 nci yıl dönümünü kutluyor, tüm Trabzonlu hemşehrilerime muhabbetlerimle saygılarımı sunuyorum." ifadelerine yer verdi.