Vincent Aboubakar'ın Beşiktaş'taki geleceği belli oldu Vincent Aboubakar'ın Beşiktaş'taki geleceği belli oldu

Suudi Arabistan'da oynanmayan Süper Kupa'nın 7 Nisan günü Şanlıurfa'da oynanacağı TFF tarafından spor kamuoyuna duyurulmuştu.

Fenerbahçe'de geçtiğimiz 2 Nisan günü yapılan genel kurulda üyeler, Süper Kupa maçına U19 takımı ile çıkılması için yönetime yetki vermişti.

ali bey-1

Geçtiğimiz günlerde ise Fenerbahçeli Yönetici Erol Bilecik, Süper Kupa maçına U19 takımı ile çıkılacağını ancak maçın tamamlanmayacağını açıklamıştı.

7 NİSAN PAZAR GÜNÜ BİZİ NE BEKLİYOR

7 Nisan Pazar günü sahaya U19 ile çıkacak olan Fenerbahçe, planını yaptı. Sarı-lacivertli ekip, maça 7 veya 9 kişiyle çıkacak. Fenerbahçe sahada 6 kişi kaldığı anda maç tatil edilecek.

Maçta Fenerbahçe, 6 kişi kalmak için sakatlık veya kırmızı kart senaryolarını devreye sokacak. 

Fenerbahçe'nin 6 kişi kaldığı anda ise maç tatil edilecek ve kupa töreni yapılmayacak.

Bu senaryoya göre Fenerbahçe maçı tamamlamaz ise Fenerbahçe, PFDK'ya sevk edilecek.

FENERBAHÇE NEDEN U19 İLE ÇIKMAYI SEÇTİ

Fenerbahçe, sahaya çıkmaması durumunda önümüzdeki sezon Ziraat Türkiye Kupası'ndan men edilecek ve takıma direkt olarak cezalar gelecekti. Bu cezalardan en belirgin olanı ise puan silme cezasıydı.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu ve Başkan Ali Koç, bu cezaların önüne geçmek için U19 ile çıkma kararı aldı.

A TAKIM ÇIKMAK İSTİYOR

Fenerbahçe'de takım kaptanları ve teknik heyet maça çıkmak ve kupa sevinci yaşamak istiyordu ama yönetim bu konuda net bir tavır ortaya koydu ve kesin olarak bu talebi reddetti. 

7 Nisan Pazar gününe de A Takım için antrenman planı düzenlendi. Bu gelişmelere göre Fenerbahçe'nin Şanlıurfa'ya gitmeyeceği kesinleşti. 

GALATASARAY DA KARARINI VERDİ

Galatasaray'ın Hatayspor'u 1-0 mağlup ettiği maçın sonunda konuşan Okan Buruk, sahaya ideal ilk 11 ile çıkacağını söylemişti.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek de Şanlıurfa'ya gideceklerini ve Fenerbahçe'yi de davet ettiklerini açıkladı. 

Editör: Ali Çetin