Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, NTV canlı yayınında Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı reform paketindeki kıdem tazminatının fona devredilmesi ve zorunlu bireysel emeklilik sistemine (BES) konusunda soruları cevapladı. 

Kıdem tazminatı fonu konusundan rahatsız olduklarını belirten Atalay, “İŞKUR'daki paramız amacı dışında kullanılmamalı” diye konuştu.

"MEVCUT DURUM KORUNMALI"

Albayrak ailesinin acı günü! Albayrak ailesinin acı günü!

İşçilerin kıdem tazminatı konusunda endişeli olduklarını ve mevcut durumun korunması gerektiğini söyleyen Atalay, “Bizim için önemli olan bir yıla 30 günlük kıdem tazminatı ödemesi olan 30 günü muhafaza etmek. Biz 30 günün üzerinden başka bir şey konuşmayı doğru bulmuyoruz. Fonlar bizim için hiç açıcı tablo değil. Mevcut yapıyı tutalım. Kıdem tazminatı alamayanlarla ilgili meseleyi çözelim” dedi. 

"İÇİNDE OLMAYACAĞIZ"

Bu konu hakkında kendilerinden görüş alınıp alınmadığı ile ilgili Atalay, “Hak gaspı olmayacağı açıklamalarına ilişkin dolaylı bir şekilde arkadaşlarımıza ulaşmışlar. Mevcut yapı bozulacaksa içinde olmayacağız” dedi.

"ZORLA TASARRUF OLMAZ"

2018 yılında bireysel emeklilik fonunu iptal edenlerin sayısının 5 milyon olduğunu belirten Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay “Zorla tasarruf olmaz. Hiç sormadan, 2 bin 20 lira alan adamdan ne alacaksınız, ne tasarrufu? Sendikalar siyasi partilerin arkasına sğınmamalı. Sendikalar olarak yan yana gelmemiz lazım.” diye konuştu.