Türkiye genelinde birçok vatandaş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesi ile emeklilik hayallerine kavuşurken, 8 Eylül 1999 sonrasında Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) kayıt yaptıranların bu düzenlemeden yararlanamaması büyük bir mağduriyete neden oldu.

Bu durum, emeklilik için gerekli şartları sağlamış olmalarına rağmen, kayıt tarihlerindeki birkaç günlük fark nedeniyle 17 yıl boyunca beklemek zorunda kalan binlerce kişiyi etkiliyor.

EYT düzenlemesi, SGK kaydını 8 Eylül 1999'dan önce yaptıranları kapsayarak emeklilik yaşını bekleyen birçok kişi için umut kaynağı oldu. Ancak bu düzenleme, SGK kaydını birkaç gün sonra yaptıran vatandaşları dışarıda bırakarak adeta bir günün, 17 yıl gibi uzun bir süreçte nasıl büyük bir adaletsizliğe dönüştüğünü gözler önüne serdi.

Bu durumu yaşayan vatandaşlar, sadece birkaç günle kaçırdıkları EYT düzenlemesi nedeniyle 17 yıl boyunca emeklilik hayallerini ertelemek zorunda kaldıklarını belirtiyorlar. Bu kişiler, aynı yaş şartını ve prim ödeme şartını sağlamış olmalarına rağmen, birkaç günlük fark nedeniyle EYT düzenlemesinden yararlanamamakta ve bu durumu büyük bir haksızlık olarak değerlendirmektedir.

CHP Bolu Milletvekili Sanayi,Ticaret,Enerji,Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Türker Ateş, sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kademeli emeklilik bekleyenlere destek oldu.

Türker Ateş paylaşımında, ''Emeklilik sistemindeki adaletsizlik devam ediyor. AKP iktidarı talepleri gündemine almıyor... Milyonlarca yurttaşımız kademeli emeklilik sisteminin bir an önce hayata geçmesini bekliyor. Bu haklı talebi daha ne kadar duymazdan geleceksiniz...'' ifadelerini kullandı.

Gönül Boran Özüpak'tan iktidara çağrı Gönül Boran Özüpak'tan iktidara çağrı