UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Konferans Ligi ön elemelerinde temsilcilerimiz Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Adana Demirspor'un oynadığı maçların ardından ülke puanı sıralaması güncellendi. Türkiye'nin sıralamadaki yeri de belli oldu. İşte detaylar...

Fenerbahçe Zimbru'yu farklı yenerek tur kapısını araladı - Son dakika spor  haberleri – Sözcü

UEFA Avrupa Konferans Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde ikinci ön eleme turu ilk maçları heyecanı dün gece sona erdi. Temsilcilerimizden Galatasaray'ın da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettiği haftanın ardından UEFA ülke puanı sıralaması güncellendi.

Adana Demirspor, turu rövanşa bıraktı! Temsilcimiz Romanya'dan beraberlikle  dönüyor... - Son Dakika Spor Haberleri

Antalyaspor'da Alex de Souza dönemi! Antalyaspor'da Alex de Souza dönemi!

Temsilcilerimiz Galatasaray, Fenerbahçe,Beşiktaş ve Adana Demirspor haftayı 2 galibiyet 2 beraberlikle noktaladı. Bu karşılaşmaların ardından sıralama da değişmiş oldu. İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeni yeri ve puanı...

Galatasaray-Zalgiris Vilnius rövanş maçı ne zaman? Tüm gözler Galatasaray'ın  İstanbul'daki rövanş maçında - Son Dakika Spor Haberleri | NTV Spor&Skor

Galatasaray, sahadan beraberlikle ayrıldı

UEFA ŞampiyonlarLigi'ndeki temsilcimiz -son şampiyon- Galatasaray, Zalgiris Vilnius'a misafir oldu. Litvanya'da oynanan karşılaşma 2-2'lik beraberlikle son buldu. Temsilcimizin gollerini 75'inci dakikada Abdülkerim Bardakçı ile 78'inci dakikada Halil Dervişoğlu kaydetti. 

Galatasaray'da Abdülkerim Bardakcı bildiğiniz gibi! - Galatasaray (GS)  Haberleri - Spor

Rövanş maçı 2 Ağustos'ta Rams Park'ta oynanacak. 

UEFA Avrupa Konferans Ligi | Fenerbahçe 5-0 Zimbru (Maç sonucu)- Son Dakika  Spor Haberleri | NTVSpor

Fenerbahçe Zimbru'yu ezdi geçti

UEFA Avrupa Konferans Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, sahayı rakibine adeta dar etti. Sahadan 5-0'lık ezici bir skorla ayrılan Fenerbahçe'de goller Ferdi Kadıoğlu, Ryan Kent, Edin Dzeko, Sebastian Szymanski ve Joshua King'ten geldi. Rövanş maçı 1 Ağustos'ta oynanacak.

Beşiktaş-Tirana (MAÇ ÖZETİ VE GOLLER)

Kartal sürprize izin vermedi

Bir diğer temsilcimiz Beşiktaş, Tirana'yı konuk etti. Siyah-beyazlılar zorlu maçta rakibini 3-1'lik skorla devirdi. Beşiktaş'ta fileleri Onur Bulut, Jackson Muleka ve Semih Kılıçsoy havalandırdı. Tirana ile Beşiktaş arasındaki eşleşmenin rövanşı 3 Ağustos Perşembe günü oynanacak.

Adana Demirspor-CFR Cluj rövanş maçı ne zaman?- Son Dakika Spor Haberleri |  NTVSpor

Adana Demirspor avantajla döndü

Tarihinde ilk kez Avrupa kupalarına katılma başarısı gösteren Adana Demirspor, UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda CFR Cluj ile karşı karşıya geldi. Mavi Şimşekler, Romanya'daki maçta sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.Adana Demirspor'un golünü 77'nci dakikada Benjamin Stambouli kaydetti. Patrick Kluivert yönetimindeki Adana Demirspor, 3 Ağustos Perşembe günü CFR Cluj'u rövanş maçında konuk edecek.

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında kaçıncı? UEFA ülke puanı sıralaması  güncel durum

ÜLKE PUANI VE SIRALAMASI YÜKSELDİ

Temsilcilerimizin gösterdikleri bu performanslar UEFA ülke puanı sıralamasına da yansıdı. Avrupa kupalarında tüm maçların tamamlanmasının ardından Türkiye sıralamada bir basamak yükseldi.

İşte UEFA ülke puanı sıralamasında son durum...

1-) İngiltere: 88 bin 928
2-) İspanya: 75 bin 927
3-) İtalya: 71 bin 569
4-) Almanya: 69 bin 552
5-) Hollanda: 52 bin 300
6-) Fransa: 51 bin 914
7-) Portekiz: 46 bin 816
8-) Belçika: 34 bin 900
9-) İskoçya: 30 bin 450
10-) Avusturya: 28 bin 800
11-) İsviçre: 28 bin 75
12-) Türkiye 27 bin 350

Eğer Türkiye yeni sezona kadar ilk 10'un içerisine dahil olursa Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılım sağlayabilecek.