Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye'de son 15 yılda yaklaşık 3,5 milyon kişi köpek saldırısına uğradı. Kuduz vakalarının da ortaya çıkmasının ardından Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'yi en riskli ülkeler arasında gösterdi. ABD ve İngiltere gibi ülkeler de Türkiye'ye seyahat eden vatandaşlarına "Sokaklarda çok köpek var. Dikkatli olun" uyarısında bulunuyor.

Josep Borrell tarih verdi! Pek çok AB ülkesi Filistin'i tanıyacak Josep Borrell tarih verdi! Pek çok AB ülkesi Filistin'i tanıyacak

Başıboş köpek sorunu Türkiye'de son dönemlerde epey bir arttı. Son 15 yılda yaklaşık 3,5 milyon kişinin köpek saldırısına uğramasının ardından artık kuduz vakaları görülmeye başlanırken Sağlık Bakanlığı verilerine göre 2008-2021 yılları arasındaki kuduz riskli temas sayısı 2 milyon 959 bin 338 oldu. 

SAYI YARIM MİLYONU BULABİLİR

Yetkililer, son iki senede ise kuduz temaslı kişi sayısının 500 bini bulabileceğini söyledi. Bu, 15 yılda yaklaşık 3,5 milyon kişinin köpek tarafından ısırılması demek. 2008-2021 yılları arasında kuduzdan ölen kişi sayısı ise 22.

TÜRKİYE İÇİN UYARIDA BULUNULUYOR

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bu yüzden Türkiye'yi en riskli ülkeler arasında görüyor. ABD ve İngiltere gibi ülkeler de Türkiye'ye seyahat eden vatandaşlarına "Sokaklarda çok köpek var. Dikkatli olun" uyarısında bulunuyor.