Türkiye'deki hac adaylarına müjdeli haber geldi. Diyanet İşleri Başkanlığı, 2024 yılı hac ön kayıt sürecini uzattığını duyurdu. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için son tarih 15 Ekim 2023 olarak belirlendi. Bu kararın nedeni, hacca gitmek isteyenlerin sayısının artması ve pandemi nedeniyle yaşanan aksaklıklar.

Vatandaşlar, başvuru işlemlerini e-Devlet üzerinden veya il/ilçe müftülüklerine giderek yapabilirler. Hac ön kayıt ücreti ise 25 TL olarak açıklandı. Hacca gitmek isteyenlerin bu fırsatı kaçırmaması gerekiyor. İşte hac ön kayıt süreciyle ilgili merak edilenler...

Bakan Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs'ta Taksim'e izin yok Bakan Yerlikaya açıkladı: 1 Mayıs'ta Taksim'e izin yok

Başvuru süresi 15 Ekim tarihine kadar uzatıldı

Hacca gitmek, Müslümanlar için hayatlarının en büyük ibadet fırsatlarından biridir. Bu sebeple, her yıl hacca gitmek isteyen çok sayıda insan başvuru yapmaktadır. Ancak, teknolojinin sunduğu imkanlara rağmen, bazı vatandaşlarımız için işlemler zor olabilmektedir. Bu durumu kolaylaştırmak için, Diyanet İşleri Başkanlığı sosyal medya hesabından önemli bir duyuru paylaşmıştır. Bu duyuruya göre, hacca gitmek isteyenlerin başvuru süreci hakkında detaylı bilgi alabilecekleri bir web sitesi açılmıştır.

Belirlenen son başvuru tarihi içinde gerekli belge ve işlemleri yetiştiremeyen vatandaşlar, Diyanet'e büyük bir ilgi gösterdi. Ve Diyanet, bu ilgiye kayıtsız kalmadı! Vatandaşların yoğun isteği üzerine, 2024 yılı hac ön kayıt işlemleri 15 Ekim tarihine kadar uzatıldı.