Gazze'dde aralıksız bir şekilde katliamlara yol açan İsrail'e karşı yeni adımlar atıldı. Bu kapsamda 54 ürün grubunda İsrail ile ticareti kısıtlama kararı alındı.

İsrail'den ise cevap gecikmedi. Alınan karara ilişkin İsrail tehditkar açıklamalarda bulundu. Yaptığı paylaşımda İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, Türkiye'ye ihracatı engellenecek ürünler listesi hazırlayacaklarını aktardı.

DSÖ'den İsrail'e Refah uyarısı: İlave insani felaketle sonuçlanacak DSÖ'den İsrail'e Refah uyarısı: İlave insani felaketle sonuçlanacak

ABD'YE ÇAĞRIDA BULUNDU

Kant, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda Türkiye'nin ticaret anlaşmalarını tek taraflı olarak ihlal ettiğini öne sürerek, Türkiye'de yatırımların durdurulması ve Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesi için ABD Kongresi'ne de çağrıda bulundu.

TALİMAT VERİLDİ

Kant, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesini Amerika'daki dostlarımıza talimat verdim" diyen Katz, İsrail şiddete ve gasplara boyun eğmeyecek, ticaret anlaşmalarının tek taraflı ihlaline göz yummayacak ve Türkiye'ye karşı Türk ekonomisine zarar verecek paralel tedbirler alacaktır. Türkiye'nin ihraç etmesi engellenecek ürünler için bir liste hazırlanması ve Türkiye'deki yatırımların durdurulması ile Türkiye'den ürün ithalatının engellenmesi için ABD'deki kuruluşlarla temasa geçilmesi talimatı verdim."

Ayrıca Katz son olarak, "Kongre boykot yasalarının ihlalini inceleyecek ve buna göre Türkiye'ye yaptırım uygulayacak" ifadesinde bulundu.

Editör: Öznur Kaya