İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası İzmir'de protesto: İşçilerden eksik maaş alıyoruz iddiası

Güncel haberlere göre, işçi haklarının korunması ve çalışma koşullarının iyileştirmesi gibi önemli maddeleri içeren 2. Torba Yasa'nın kabul edilmesiyle birlikte, taşeron işçiler ve geçici olarak istihdam edilen çalışanlar için iş güvencesi ve çalışma koşullarında ciddi değişimler yaşanacak.

BELEDİYE ŞİRKET İŞÇİLERİ NORM KADRO MÜJDESİ BEKLİYOR

2. Torba Yasa tasarısıyla ülkemizdeki belediye şirketlerinde çalışanlar ve Toplum Yararına Program (TYP) kapsamında istihdam edilen işçiler için güvenceli bir çalışma sürecinin başlaması bekleniyor. Bununla birlikte belediye şirketlerine aktarılan ve kadrolu olmanın avantajlarından yararlanamayan belediye şirket işçileri Norm Kadro müjdesi için meclisin açılmasını bekliyor.

TYP VE DİĞER TAŞERON İŞÇİLER DE KADRO MÜJDESİNİ BEKLİYOR!

Diğer kaynaklardan edinilen bilgiye göre; kadro düzenlemesi, geçici işçilerin çalışma şartlarının düzenlenmesi ve taşeron çalışanların daha iyi koşullara kavuşması 2. Torba Yasa'nın öncelikleri arasında yer alıyor. Bununla birlikte günümüzün ekonomik yapısında yaşam mücadelesi veren, işsiz kalma endişesiyle mağdur olan TYP, belediye şirket ve taşeron işçileri, büyük bir heyecanla meclisin açılmasını ve bu tasarının yürülüğe girmesini bekliyor.