Son dönemde, Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamında kamu hizmetlerinin desteklenmesi ve istihdamın artırılması için yeni detaylar ortaya çıkmıştır. Bu programa dahil olan kişilere, afet, salgın, acil durum gibi zorunlu sebeplerle çalışma imkanı sağlanmaktadır.

Resmi Gazete'de yayımlanan kararla geçici işçilere kadro düzenlemesi yer almasıyla birlikte, TYP'ye olan ilgi artmıştır. Özellikle son deprem felaketi sonrasında 50 bin kişiye TYP ile istihdam sağlanmıştır.

Ancak TYP'lilere kadro verilmesi konusu henüz açıklığa kavuşmamıştır. Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, toplu sözleşme, iş kanunu, toplu sözleşme kanunu, sendika kanunu gibi yasal mevzuatlarda reformlara ihtiyaç olduğunu belirtmiş, ancak TYP ile ilgili herhangi bir açıklama yapmamıştır.

Yeni dönemde TYP alımlarına da devam edilmektedir. Özellikle bakanlığa bağlı yurtlarda barınma şartlarının iyileştirilmesi için personel istihdamı hedeflenmektedir. Alımların 56 farklı şehirde gerçekleştirilmesi planlanmaktadır. Ancak TYP'lilere yönelik kadro alımlarıyla ilgili net bir açıklama henüz yapılmamıştır.

Memur emeklilerinin hakları Meclis'te! Memur emeklilerinin hakları Meclis'te!

TYP'ye ilişkin detaylar ve kadro alımları konusundaki gelişmeler, resmi açıklamalarla birlikte daha netlik kazanacaktır.