Ukraynalı müzakereci David Arakhamia Facebook'ta yaptığı açıklamada , "Bugün, başka bir video müzakere turu sırasında , iki delegasyonun bir sonraki yüz yüze turunun 28-30 Mart'ta Türkiye'de yapılmasına karar verildi." paylaşımını yaptı.

UKRAYNA-RUSYA MÜZAKERELERİNİN SONRAKİ TURNU TÜRKİYE'DE OLACAK


Ukraynalı müzakereci David Arakhamia Pazar günü yaptığı açıklamada, Ukrayna-Rusya müzakerelerinin bir sonraki turunun Türkiye'de yapılacağını söyledi.

Ukrayna ve Rus heyetlerinin 28-30 Mart'ta bir araya geleceğini söyleyerek bir tarih de belirtti.

Arakhamia, Facebook hesabından yaptığı açıklamada , "Bugün, başka bir video müzakere turunda, iki heyetin bir sonraki yüz yüze turunun 28-30 Mart'ta Türkiye'de yapılmasına karar verildi" dedi .

Rusya'nın ihtilaftaki baş müzakerecisi Vladimir Medinsky, Ukrayna ile yaklaşmakta olan müzakereleri doğruladı, ancak Salı günü başlayıp Çarşamba günü sona ereceklerini söyleyerek biraz farklı bir zaman çerçevesi verdi.

Rusya ve Ukrayna , Moskova'nın Şubat ayı sonlarında Ukrayna'yı işgalini başlatmasından bu yana 10 Mart'ta Antalya'da yaptıkları ilk üst düzey görüşmelerde bir ilerleme sağlayamadı.

İki taraf video konferans yoluyla düzenli görüşmelerde bulundu, ancak her iki taraf da çabaları zor olarak nitelendirirken herhangi bir atılım için yetersiz umutlar sundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta, Rusya ve Ukrayna'nın altı müzakere noktasından dördünde bir anlaşmaya varmış göründüğünü söyledi; Ukrayna'nın NATO dışında kalması , Ukrayna'da Rus dilinin kullanılması, silahsızlanma ve güvenlik garantileri.

Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt Dışişleri Bakanlığı'ndan İsrail'e savaş suçu kanıtlarıyla yanıt

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmytro Kuleba Cuma günü yaptığı açıklamada, Rusya ile kilit noktalarda "uzlaşı sağlanamadığını" söyledi .

Bu haber ANews'dan alınmıştır.