İnternet monitörleri yaptığı açıklamada, Ukrayna'daki internet bağlantısının Rus işgalinden, özellikle de savaşın en şiddetli olduğu ülkenin güney ve doğu bölgelerinden etkilendiğini söyledi.

Rusya'nın Interfax Haber Ajansı, Moskova'nın başkent Kiev de dahil olmak üzere birçok şehre koordineli seyir füzesi ve topçu saldırıları başlattığını bildirdi. 
İnternet izleme kuruluşu NetBlocks'a göre, Ukrayna'nın ana internet sağlayıcısı GigaTrans'a bağlantı, normal seviyelerin %20'sinin altına düştü.

NetBlocks direktörü Alp Toker Reuters'e verdiği demeçte, "Şu anda normal seviyelerin %87'sinde ulusal bağlantı gözlemliyoruz, bu rakam hizmet kesintilerinin yanı sıra nüfus uçuşunu ve evlerin ve işyerlerinin 24'ü sabahından beri kapanmasını yansıtan bir rakam. Ulus ölçeğinde bir elektrik kesintisi olmasa da, en kötü etkilenen bölgelerden çok az şey duyuluyor ve diğerleri için, bağlantının her an daha da kötüleşebileceği, arkadaşlarını ve ailesini kesebileceğine dair sürekli bir korku var." dedi.

Avustralya'daki Monash IP Gözlemevi, şimdiye kadar yalnızca Kiev'in Obolonskyi bölgesinin ve Ukrayna'nın doğusundaki Kharkiv'in orta kısımlarının net internet kesintisi belirtileri gösterdiğini söyledi.


Gözlemevi direktörü olarak görev yapan ekonomi doçenti Simon Angus, diğer anormalliklerin, örneğin şehirlerden ayrılmak gibi bazı insanların bilgisayarlarından uzaklaşmalarından kaynaklanabileceğini söyledi.

Bu arada Ukraynalı yetkililer, Kiev güçlerine ait kişisel e-posta hesaplarını hedef aldığını söyledikleri Belarus siber casusluk operasyonu hakkında daha fazla bilgi yayınladı.

Bir Facebook gönderisinde, Ukrayna'nın Bilgisayar Acil Müdahale Ekibi, bilgisayar korsanlarının sadece Ukraynalıları değil, aynı zamanda birkaç Belarus medya kuruluşu da dahil olmak üzere Polonyalıları, Rusları ve Belarusluları da hedeflediğini söyledi.

ABD’den tepki çeken sözler: 35 binden fazla Filistinli öldü ancak ‘soykırım değil’ ABD’den tepki çeken sözler: 35 binden fazla Filistinli öldü ancak ‘soykırım değil’

Bu haber Reuters'dan alınmıştır. 

İlginizi çekebilir