İsrail basınından yeni bir iddia: ABD ve İran'dan temsilciler Umman'da "gizli toplantı" yaptı İsrail basınından yeni bir iddia: ABD ve İran'dan temsilciler Umman'da "gizli toplantı" yaptı

Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, Pazar günü Ukrayna'nın ünlü mayın koklama köpeği Patron'a ve sahibine Rusya'nın işgalinden bu yana gösterdikleri özverili hizmetleri takdir etmeleri için bir madalya takdim etti.
Bira bardağı büyüklüğündeki Jack Russell teriyeri , 24 Şubat'ta savaşın başlamasından bu yana 200'den fazla patlayıcı tespit etmesi ve patlamasını önlemesiyle tanındı ve kısa sürede Ukrayna vatanseverliğinin bir köpek sembolü haline geldi .

Zelenskiy , ödülü Kanada Başbakanı Justin Trudeau ile Kiev'de düzenlediği basın toplantısında verdi . Patron havladı ve kuyruğunu salladı, seyircilerden kahkahalar yükseldi. Trudeau, köpek maması arar gibi ceplerini sıvazladı.

"Bugün, şimdiden mayın topraklarımızı temizleyen Ukraynalı kahramanları ödüllendirmek istiyorum. Ve kahramanlarımızla birlikte, sadece patlayıcıları etkisiz hale getirmeye değil, aynı zamanda çocuklarımıza gerekli güvenlik kurallarını öğretmeye de yardımcı olan harika bir küçük kazıcı - Patron - Zelenskiy törenden sonra yaptığı açıklamada, mayın tehdidinin olduğu bölgelerde" dedi.

Ödül aynı zamanda Patron'un sahibi, Sivil Koruma Hizmetinde binbaşı olan Myhailo Iliev'e gitti .

Bu haberde kaynak ANews'tir.