Ülke sınırları dışında zor şartlarda okuyan üniversite mezunlarının diploma denklik sorunuyla karşı karşıyalar. Okumak için gittikleri yurt dışındaki çeşitli üniversitelerden mezun olan gençler Türkiye'de iş bulmakta zorlanıyor. Ülkelerinden uzakta Daha iyi şartlarda çalışabilmek için çıktıkları yolda ekonomik ve piskolojik sorunlara rağmen bölümlerinden mezun olan gençler Diploma denklik sorunu hem aileleri hem de mağdurları büyük bir çıkmaza sokmuş durumda.

Her gün sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla gündeme gelen mağdurlar seslerini duyurabilmek için devlet büyüklerine seslerini duyurmaya çalışıyor.

Yurt dışında okuyan gençlerin diploma denkliği sorunu uzun süredir devam eden ve çözüme kavuşturulması beklenen konular  arasında yer alıyor. Denklik affı bekleyen yüz binlerce genç yetkililere seslerini duyurmaya çalışıyor. Devlet yetkililerinin yaptıkları açıklamada ''liyakat'' konusunun altını çizerlerken konunun Meclis'in gündemine gelmesinin ardından vatandaşlar birçok platformlardan bu süreçte çok yorulduklarını ve gençliklerini yaşayamadıklarının yazısını, her gün yüzbinlerce mağdur üniversite mezunu sosyal medya platformlarından paylaşıyorlar.

Kamu personeli için yeni dönem! Kamu personeli için yeni dönem!

MAĞDURLARIN AİLELERİ PERİŞAN

Yüzbinlerce mağdur aileler sorunun çözülmemesinin ardından süreç içersinde boşuna çaba sarfettiklerini belirterek perişan halde olduklarını söylüyor. Hem maddi hem de manevi olarak büyük bir kriz yaşayan aileler Üniversitelerin çoğunun paralı olması ve okul masraflarını karşılamak için kredi çekmelerinden dolayı emeklerinin karşılığının alınamamasının ardından piskolojik olarak da çökmüş durumdalar. Seslerini yetkililere duyurmak isteyen vatandaşlar kredi borçlarının yüksek faizlerden dolayı ödeyemediklerinin de altını çiziyor.