Ünlü oyuncu ve sunucu, çeşitli kurumlarda staj ve çıraklık adı altında çalışıp ve 4a tescil tarihi SGK'ya dahil olmayan vatandaşlara destek verdi. Ardından verilen bu destek sonrasında, ünlü oyuncu büyük takdir topladı.

STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARI FEDERASYONU (@CirakStajFED) / X

Bilidiği üzere, Staj ve çıraklık gençlerin mesleki deneyim kazanmaları açısından büyük önem taşımaktadır. Konuya ilişkin birçok siyasetçi gündemine getirirken, hükümetin Meclis kürsüsünde çözüme yönelik açıklama yapmaması, 1999 öncesi çalışan staj ve çırakları çaresiz bıraktı. Hükümetin EYT yasasını çıkartmasının ardından, milyonlarca vatandaş emekli olmayı hayal ederken, yapılan yeni bir açıklama ile yasanın eksik olmasından dolayı mağdur edildiklerini açıkladı. Çıkartılan kanun ile 1999 öncesi işe mesleki deneyim kazanmak isteyen vatandaşların 4a tescil tarihi, SGK başlangıcı sayılmadı.

Staj ve Çıraklık Mağdurları İçin Beklenen Açıklama Yapıldı

Yürütülen çalışma ve imza kampanyalarından geri dönüş alamayan vatandaşlar, konuyu çözüme kavuşturmak adına, sosyal medya heasplarından neredeyse hergün tvit atarak 1999 öncesi staj ve çıraklık döneminde çalışılan dönemlerin, SGK başlangıcı olmasını isteyerek şu açıklama yapıldı:EYT Staj Mağdurları için Umutsuz Bekleyiş Sürüyor! 2. Torba Yasa'dan Staj  ve Çıraklık mağdurlarına müjde çıkacak mı?

''Bizler şafak vaktinde kalkıp erkenden işe giderek, akşam geç saatlere kadar çalıştık. İşçi nasıl çalıştıysa biz de öyle çalıştık. Yaşanan eleman sıkıntısında staj ve çıraklık sigortası mağduriyetinin etkisi büyük. Çünkü aileler staj çıraklıkta geçensüreler emekliliğe etki etmediği için çocuklarınıartık zanaat öğrenecekleri mesleklere yönlendirmiyor.''denildi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasının, büyük adaletsizlikler içerdiğini, ve konunun tam olarak bitmediğini söyleyen Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu, 10 Aralık 2023 tarihinde İstanbul'da bir araya geldi.

Konuya ilişkin federasyon yaptığı açıklamada, şu sözlere yer verdi:

Staj ve Çıraklık Sigortası Mağduru Kardeşimiz, Federasyon olarak 10 Aralık 2023 tarihinde saat 14.00 İstanbul Kartal Sahilde İSTANBUL BULUŞMASI adıyla planladığımız Basın Açıklaması ve Mitingimizde, tüm mağdur kardeşlerimizi hiç bir ayrım gözetmeksizin bekliyoruz. Bazı arkadaşlarımız ‘ben olmasam ne değişecek’ diyorlar, bazı arkadaşlarımız ‘geliyoruz da ne oluyor’ diyorlar. Şunu unutmamak gerekir ki BİR ŞEYİ YAPMAK İÇİN SEBEP BULMAK KOLAYDIR, YAPMAMAK İÇİN DE BAHANE BULMAK KOLAYDIR. Farkına varmalıyız ki, bir kişi yoksa çok eksiğiz. Hepimiz Çıraklık Okulu ve Meslek Lisesini bitirdik. O dönemdeki arkadaşlarımızla mutlaka tekrar ve tekrar irtibata geçip mağduriyetimizi ve sonuçlarını kendilerine hatırlatmamız gerekiyor. Özellikle Facebook gibi sosyal medya mecralarında pek çok arkadaşımız var ve bu kişiler gerçek sonuca ulaşan mücadelenin Twitter da verildiğinden habersiz. Bu uyuyan hücreleri uyandırmak hepimizin görevi. Kıymetli Dostlar, davamızın içine siyaset karıştırmadan ama sorunu siyasetle çözeceğimizin bilincinde olarak tüm eylem planlarımızı adım adım uyguluyoruz. Sakın unutma! Sen Yoksan Çok Eksiğiz.

ÇIRAKLIK VE STAJ SİGORTASI MAĞDURLARI | Facebook

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

ÜNLÜ OYUNCUDAN STAJ VE ÇIRAKLARA DESTEK!

Ünlü oyuncu ve sunucu İlker Ayrık, çeşitli kurumlarda staj ve çıraklık adı altında çalışıp ve 4a tescil tarihi SGK'ya dahil olmayan vatandaşlara destek verdi. Ardından verilen bu destek sonrasında, ünlü oyuncu büyük takdir topladı.

İlker Ayrık kimdir? - Elips Haber

Ünlü oyuncu yaptığı açıklamada, ''Staj ve Çıraklık mağdurlarının her zaman olduğu gibi yanındayım'' açıklamasıyla verdiği desteği dile getirdi.

STAJ VE ÇIRAKLIK MAĞDURLARI EMEKLİLİK İSTİYOR!

Bursa Staj ve Çırak Mağdurları Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Taner Tunçay, meslek liseleri ve çıraklık dönemlerinde 4a tescil tarihi SGK'ya dahil olamayan vatandaşlara yönelik çözüm önerisi sundu.

Staj ve çırak mağdurları Bursa'dan seslendi: Vaat değil çözüm istiyoruz! -  Bursada Bugün - Bursa bursa haber bursa haberi bursa haberleri Bursa