Gündem

Ünsal Ban serbest bırakıldı

AK Parti'li Zehra Taşkesenlioğlu’nun eşi Ünsal Ban, ‘örgüte yardım ve özel hayatın gizliliğini ihlal’ suçlarından çıkarıldığı mahkeme tarafından ev hapsi tedbiri konarak, serbest bırakıldı. Savcılık karara itiraz etti. Ban ile beraber gözaltına alınan şoförü, şoförünün eşi ve şoförünün baldızı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Abone Ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski Türk Hava Kurumu (THK) Üniversitesi Rektörü Ünsal Ban, “konutu terk etmeme” adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Ban ile birlikte gözaltına alınan şoförü, şoförünün eşi ve şoförünün baldızı da adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Şüpheli Ban hakkında, boşanma aşamasındaki eşine ait kişisel verileri organize suç örgütü elebaşıyla paylaşma, tehdit ve şantaj suçlamaları nedeniyle 29 Ağustos’ta gözaltı kararı verilmişti.

PEKER’İN İFŞALARINDA ADI GEÇMİŞTİ

Ünsal Ban, suç örgütü lideri Sedat Peker’in ifşalarıyla gündeme gelmişti. Peker, Ban ile görüştüğünü, kendisinin eski eşi tarafından tehdit edildiğini söylediğini duyurmuştu.