Gazetecilik faaliyetlerini ağırlıklı olarak Youtube programları üzerinden sürdüren Can Ataklı hakkında, bugün (18 Ağustos) yaptığı program ve sosyal medya hesabında yaptığı açıklamalarla ilgili soruşturma başlatıldı.

Soruşturmaya dair Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

'ALENEN TAHRİK ETME'

"Sosyal medyada yayınlanan paylaşımlar sebebiyle yapılan açık kaynak araştırmalarında; gazeteci- yazar Can Ataklı tarafından 18.08.2023 tarihinde sosyal medyada yayınlanan bir videoda Sincan Belediyesi'nin "Bebek Kütüphanesi ve Yenikent Anne-Çocuk Oyun Evi'nde" çocuklara yönelik eğitim etkinlikleriyle ilgili sözleriyle halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik edici paylaşım yapıldığı tespit edilmekle; 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 160'ıncı maddesi uyarınca işin gerçeğinin araştırılması amacıyla 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 216/1 maddesinde düzenlenen halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme suçundan resen soruşturma başlatılmıştır."

Ataklı, bugün sabah saatlerinde yayınladığı programın tanıtımına dair sosyal medya paylaşımında, Sincan Belediyesi'nin Bebek kütüphanesi ve anne-çocuk oyun evi tanıtımını "pedagojik cinayet" olarak değerlendirmiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Ağır ekonomik sıkıntıların halkta yarattığı kızgınlığı yok saymaya çalışan iktidar toplumun sinir uçlarıyla oynamaya devam ediyor.
Cuma gününün tatil olması, Anıtkabir’e cami yapılması gibi sivri çıkışlar ard arda gelirken Ankara Sincan belediyesinin adeta pedagojik cinayet olan Bebek kütüphanesi ve anne-çocuk oyun evi tanıtımı çok şaşırttı
Saat 10.05’de karşınızdayım İzlemeniz dileğiyle."

'ÇOCUKLARI BEYİNSEL ÖLÜME İTEMEZSİNİZ'

"AKP'li belediyeden pedagojik cinayet" başlığı altında yayınlanan videoda, belediyeye ait oyun evinde çocuklara verilen dini eğitim verilmesini eleştiren Ataklı, şunları söylemişti:

"Bunlar okul öncesi çocukları. Bunları çok iyi niyetliymiş gibi alıyorlar anneler de geliyor, oyun oynuyorlar, şarkı söylüyorlar namaz kılıyorlar, Kur'an öğreniyorlar falan. Özellikle cehalet de çok yaygın olunca toplamak ne güzel. Çocuklar oyun da oynuyor dinlerini de öğreniyor filan. Yanlış...Türkiye'de bunlara karşı çıkılması gerekiyor. Bu çocukları beyinsel ölüme doğru itemezsiniz. Öyle bir numara yapıyorlar ki. Ufacık çocukları alıyorlar kızların başını bağlıyorlar, oğlanların kafasına takkeler öyle bir hava...

'İNANÇ, İBADETLER EVDE ÖĞRENİLİR'

'Bak ne güzel oyunu da öğreniyorlar dinlerini de' diyor. Hayır kardeşim o yaştaki çocuk din konusunu, inanç konusunu, bir takım ibadetleri sadece evde öğrenir. Böyle buralarda oyun adı altında bunları öğretmeye kalkarsan o çocukların beyni körelir. Bunun dinle falan alakası yok. Bu çocuklar bu kafayla büyüdükleri zaman daha sonra para kazanabilecekleri çeşitli mesleklerin teknik konularını öğrenmekte güçlük çeker. Hayata böyle başlatıyorsun. Büyük bir yanlış." dedi.

Küçükçekmece'deki su dolu çukura düşen çocuğun ölümüne ilişkin İBB çalışanları gözaltına alındı Küçükçekmece'deki su dolu çukura düşen çocuğun ölümüne ilişkin İBB çalışanları gözaltına alındı