Uzman Çavuş ve taşeron işçileeri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kadro müjdesi bekliyor,

Uzman Çavuşlar "Vatanın sözleşmesi olmaz" diyor

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan uzman çavuşlara kadro müjdesi beklediklerinin altını çizerek görevlerini 37 yıldır sözleşmeli olarak fedakarca yürüten uzman çavuşların mesleki güvenceye kavuşması için mücadele verdiklerini söyledi.

Her gün sosyal medyada örgütlenerek mücadele göstererek gündemde kalmayı başaran ve seslerini toplumun büyük kesimine duyuran uzman çavuşlar, geçen hafta Meclis gündeminde olan ve meslekten atılmalarını kolaylaştırıcı yasa tasarısının geri çekilmesini sağlamışlardı.

İşte Uzman Çavuşların beklentileri : 

Mağduriyetlerin yeni adresi: Mağduriyet Duvarı Mağduriyetlerin yeni adresi: Mağduriyet Duvarı

Tayinlerin bir an önce düzeltilmesi gerekiyor. Örneğin Bolu komando tugayında görevli bir uzman çavuş güneydoğuya gittiğinde doğu görevinden sayılmamaktadır. Bizlerin canını yakan en büyük sorunların başında bu tayin meselesi geliyor. Sözleşmenin bitirilmesi gerekiyor ki sözleşmeyle vatan müdafaası zaten olmaz, olamaz sorunların en başında sözleşmeli olmamız geliyor maalesef. 3269 sayılı uzman erbaş kanununun tekrar ele alınması ve değiştirilmesi gerekiyor. Sağlık sebebiyle meslekten atılan birçok kardeşimiz bulunmaktadır yani uzman çavuşlar robot olmasa gerek çeşitli rahatsızlıklarından dolayı 90 gün rapor hakkını dolduran bir uzman çavuş sorgusuz meslekten atılabiliyor ve bu maddenin de biran önce düzeltilmesi gerekiyor. Silah meselesi de aslında önemli nasıl ki subay astsubay bedelsiz olarak beylik tabancası alabiliyorsa uzman çavuşların da bu haktan faydalanması gerekiyor. Orduevi meselesi zaten kanayan bir yara, uzman çavuşlar operasyondan operasyona giderken canla başla çatışıyor ve örneğin kayseri veya bolu komando tugaylarında çalışan bir uzman çavuş orduevinden faydalanamıyor, bu üvey evlat muamelesi değil de nedir ? Uzman çavuşlar arasında hiyerarşi de yok mesela 20 yıl görev yapmış bir uzman çavuşla, bu yıl başlamış bir uzman çavuş aynı statüdedir. Bu hiyerarşinin de düzeltilmesi gerekiyor. Rütbe ve spolet gibi ufak tefek şeylere de rütuş yapılmalı.