Türk Silahlı Kuvvetleri'nde belli bir süre görev yaptıktan sonra çeşitli sebeplerden dolayı istifa eden ancak daha sonra atanamayan uzman çavuşlar, yurt içi ve yurt dışında özel birliklerde görev yapmış nitelikli personellerden oluşmaktadır. Buna göre atanamayan uzman çavuşlar Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Kızılay, Ceza ve Tevkif Evleri, Belediyeler, Valilikler ve Kaymakamlıklar vb. kuruluşlarda görev almak istiyorlar.

Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te! Memur öğretmenlerin sorunlarının çözümüne ilişkin soru önergesi Meclis'te!

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü, Ankara Milletvekili anı zamanda TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesi Kürşad Zorlu, kadro bekleyen uzman çavuşların problemlerini TBMM'ye sunduğunu açıkladı.

Zorlu sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, ''TSK’da görev yapan Uzman Çavuşlar 2016 yılından önce en az 2 yıl görev yaptıktan sonra memuriyet hakkı kazanmaktaydı. 2016’da yapılan değişiklikle bu süre 7 yıla çıkarıldı.

Lakin hak sahibi binlerce eski #uzmançavuş kazanılmış hakları olmasına rağmen yıllardır kadrolarına yerleştirilememiştir. Vatan topraklarında canı pahasına mücadele eden eski uzman çavuşların, kadrolarına atamalarının yapılması gerekmektedir.

Resim

Derhal çözüm için aşağıdaki sorularımın Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Işıkhan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istedim.'' ifadelerini kullandı.

Editör: Zeynep Peksoy