Memur öğretmenlerin MEB'e geçişi Meclis'te: Öğretmenler atama gibi atama bekliyor Memur öğretmenlerin MEB'e geçişi Meclis'te: Öğretmenler atama gibi atama bekliyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın kararı ile hayata geçirilen Uzman Öğretmenlik Sınavı'na tepkiler günden güne artarken öğretmenler sınava girmeye karşı çıkıyor. Öğretmenler ise haksızlığın önüne geçilmesi için sınavın iptal edilmesini istiyor.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ise geçtiğimiz günlerde yaptığı, 

“Bu sınav başından belli idi. Uzaktan eğitimle 180 saatlik eğitim ve bu eğitimin sonuçlarını ölçmek için bir sınav yapacaktık. Burada ne ayıp var? Bakın Fatih Bey, mülakat da yapabilirdik. Ama mülakatlar ile ilgili Türkiye’de durumu siz de biliyorsunuz. Bitmek tükenmek bitmeyen spekülasyonlar olacaktı. Bu yüzden mülakat istemedim. Mülakatı kaldırdım. Adil, tartışmasız bir sınav yapılsın dedim. Eğitim verdiğimiz öğretmenlerin bu eğitimden ne aldığını ölçmenin başka yolu var mı, varsa birisi söylesin. Anlamadığım, bir öğretmen nasıl olur da ölçme ve değerlendirmeye karşı çıkar.” açıklamasıyla öğretmenlerin tepkisi çekmişti.

Uzman öğretmenlik sınavı iptal edilecek mi? 

Milli Eğitim Bakanı Özer, milyonlarca öğretmenin kafasındaki 'uzman öğretmenlik sınavı iptal edilecek mi' sorusuna şu açıklamayla açıklık getirdi:

“Uzman ya da başöğretmenlik sınavları iptal olmayacak çünkü kanun bu. Kanunun gerektirdiği şey de budur. Zaten karar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nindir. 1 Ekim’de TBMM açıldıktan sonra ilaveler gelir ve kanunla ilgili iyileştirmeler yapılır. Bize düşen Milli Eğitim Bakanlığı olarak onları uygulamaktır. Sınava girip de istediği başarıyı alamayan öğretmene de bir yaptırım olmayacak. Zaten her yıl bu sınav tekrarlanacak dolayısıyla koşulları yerine getiren öğretmenler bu sınava tekrar girebilir. Ayrıca öğretmen tezsiz yüksek lisans yaparak sınavdan muaf olabilir.”