İsrail, yayınlarını sonlandırma kararı aldığı Al Jazeera'nin ofisini bastı, ekipmanlarına el koydu İsrail, yayınlarını sonlandırma kararı aldığı Al Jazeera'nin ofisini bastı, ekipmanlarına el koydu

Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Jorge Rodriguez 3 günden bu yana devam eden elektrik kesintisi nedeniyle bugün ülkede okulların tatil edileceğini, devlet daireleri ve özel iş yerlerinde de çalışma yapılmayacağını bildirdi.

Hükümetin bildirdiğine göre, Venezuela'nın doğusundaki hidroelektrik santrali ve dağıtım merkezi Guri'ye yapılan bir sabotaj söz konusu.  Devlet Başkanı Maduro'nun bilgilendirmesine göre kesintiyi düzeltmek için "yoğun bir şekilde" çalışılıyor.
Kesinti sonrasında birkaç kez elektriğe kavuşan ve sonrasında tekrar  elektriksiz kalan Caracas'ın önemli bir bölümüne yeniden elektrik verilmeye başlandı.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Kesinti nedeniyle akaryakıt istasyonlarında kuyruklar oluşurken, iletişim ve internet erişimindeki sorunlar nedeniyle Venezuelalılar otoyol kenarlarında sinyal bulunan bölümlerde saatlerce bekliyor. Şebeke suyundan faydalanılamaması nedeniyle Caracas'ta vatandaşlar park ve bahçelerdeki kaynak ve hatlardan evlerine su taşıyor.

YAĞMALAR BAŞLADI

Caracas'ın Baruta bölgesinde ise bir alışveriş merkezindeki süpermarket genç bir grup tarafından yağmalandı.
Ülke basınındaki haberlere göre özellikle gıda malzemelerinin yağmalandığı olay sonrası Bolivarcı Ulusal Polis (GNB) mensupları 50'den fazla kişiyi yakaladı.
Hastanelerde ölen kişilerin sayısı ve bu ölümlerin elektrik kesintisi sebebiyle olup olmadıdığı hakkında farklı açıklamalar yapılıyor.


 

Editör: TE Bilişim