8 Eylül 1999 tarihinden sonra sigortalı olarak işe başlayan, EYT yasası ile erkeklerde 17 yıl kadınlarda 20 yıl geç emekliliğe mahkûm bırakılan mağdurlar, sosyal medya platformlarından seslerini duyurmaya çalışıyor. 

İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor! İnfaz koruma memurları özlük haklarında iyileştirme bekliyor!

Onlar gözleri yolda emeklilik istiyor. Ama genelgede 2000'liler için yeni bir adım yok. Emeklilikte Adalet Dernek Başkanı Mihriban Uğurlu, "23 buçuk yıldır hizmet ediyorum. Çalışma arkadaşlarım benden daha az bir primle emeklilik hakkı kazandı. İşyerlerinde psikolojik olarak çok mutsuzuz" diyerek yaşadıkları mağduriyeti bir kez daha dile getirdi. 

Sosyal Güvenlik Kurumu EYT ile ilgili genelge yayınladı. Kimlerin düzenlemeden yararlanıp emekli olabileceğini kimlerin olamayacağını açıklık getirdi. Memuriyetten önce SSK'lı olanların durumu belirsizdi. Askerlik borçlanmasını sigortalılık tarihini öne çekip çekmeyeceği tartışma konusuydu. Genelgede onların durumu da netleşti. 

8 Eylül 1999 sonrası işe girdikleri için EYT kapsamında değiller. Emekli olabilmeleri için 20 yıl daha çalışmaları gerekiyor. Genelge yayınlandı ve hayalleri bir kez daha suya düştü. 

Emeklilikte bir güne takılanların gözü çıkacak kararda. O kararı bekleyen 2000'liler EYT'den faydalanabilecek mi?